مراتب عبادت
سه شنبه 11 آبان 1400
بازدید: 1099
بنام خدا
مراتب عبادت
عبادت اعلان بندگی و کسب جایگاه ، به درگاه خداوند است که دارای آداب و مراتبیست. عبادت یک شکل ظاهری دارد و یک شکل باطنی ، ظاهر که در کتاب مفاتیح الجنان و سایر کتب ادعیه معتبر از قول معصوم(ع) بیان شده واما باطن عبادت که همان خلوص نیت و هدف بنده از به جا آوردن آن اعمال و نهایتا به کار گرفتن نتایج آن در جهت رضای خداست است.
عبادت عمومی که در حداقل میزان یعنی همان نماز پنجگانه و روزه ماه مبارک است و بر همگان واجب شده ، اما عبادات مستحبی مراتب و کیفیاتی دارد که
در انتخاب نوع و میزان آنها نکاتی باید مد نظر قرار گیرد، از جمله درک بنده از خدا و جایگاه خودش بر اساس کیفیت وجودی.
به کار بستن عبادات خاص چه به صورت قرائت قرآن و نمازهای و روزه های مستحبی وانواع ذکرها بایستی با مشورت بزرگان دینی صورت پذیرفته
که از تاثیر این اعمال (اسرار عبادات) بر زندگی و شخصیت انسان آگاهی دارند. زیرا استعداد افراد برای درک و تحمل سنگینی اعمال همچنین نیاز آنها به نتایج حاصله متفاوت است.
به عنوان مثال:
۱- اختصاص یک سوم وقت از هر شب در طول سال به احیا و روزه مستحب که سه روز امساک از غذا با یک افطار باشد، خاص پیامبر(ص) بوده که حتی شامل سایر معصومین نیز نمی شده است.
۲- ختم قرآن در یک شب و تحمل محرومیت از نعمت ها و اکتفا به غذای نان و نمک خاص امیرالمومنین بوده است و بر سایر ائمه وارد نشده.
۳- سایر عبادتهای مستحبی برای علما و افراد از مومنین نیز دارای مراتبی است که از طریق اهل طریقت و در مراحل عالی تر به الهام تعیین می گردد.
موفق باشید پورهادی