المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

فراز نهم از دعای ۴۸- دعا در روز عید قربان و روز جمعه
    
بازدید: 1072
    

بنام خدا


فراز نهم از دعای ۴۸- دعا در روز عید قربان و روز جمعه


و از تو حفظ و نگهداری از شرور و آفات را می خواهم ، پس بر محمد و آل او درود فرست و مرا بازدار زیرا اگر تو بخواهی من هرگز به چیزی که آنرا از من نمی پسندی ، برنمی گردم. ای پروردگار من، ای پروردگار من ، ای بسیار مهربان ، ای بسیار نعمت دهنده، ای صاحب عظمت و احسان ، بر محمد و آل او درود فرست.


شرح :


با توجه به اینکه  گناه بزرگترین مانع پیشرفت مادی و معنوی بوده که رهایی از آن فقط با مدد خداوند امکان پذیر است ، رهایی از آن در مقدمه درخواست امام ، قرار گرفته است.
اما چگونه خداوند مانع ارتکاب انسان به گناه می شود ، که جبر مطرح نشود؟
شناخت به حقیقت اعمال بطور دائم و بدون غفلت،از یک طرف زشتی گناه و از طرف دیگر زیبایی حسنات را آشکار نموده ، میل به گناه از دل او خارج و شوق
به حسنات ، جایگزین می شود.


مشاهده می کنیم که حضرت  کلمه پروردگار به معنی "پرورش دهنده"را  به منظور درک معرفت، جهت رشد فضائل و کمالات انسانی در مناجات خود بکار برده و بر آن اصرار می ورزد ، زیرا خداوند دارای اسماء مختلف بوده که برای هر امری بایستی از اسمی خاص  استفاده نمود.
در ادامه حضرت ، خدا را به "مهربانی" قسم می دهد تا،با ایجاد محبت و شوق بندگی ، تحمل سختی راه ، بر خویش ، میسر سازد.


چون قرار است این پرورش در تمامی ابعاد و استعدادهای انسانی صورت پذیرد ، امام ، به "بخشندگی" خدا رجوع نموده تا وسعت نیاز انسان را معرفی و پشتکار بنده را توام با امید به برآورده شدن ، برانگیخته نماید.


در آخر ، حضرت "عظمت و احسان" را مطرح ، تا خضوع لازمه ی  محضر پرورگار ، جهت شایستگی دریافت مواهب را در بنده ایجاد نموده و خداوند  از باب احسان ، بدیهای بنده را در گذشته نادیده و نیاز او را ، برآورده فرماید.

موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.