قرآن کریم (سوره لیل - آیات ۴ تا ۷)
جمعه 8 فروردین 1404
بازدید: 13
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
إِنَّ سَعْيَكُمْ لَشَتَّىٰ ﴿٤﴾ فَأَمَّا مَنْ أَعْطَىٰ وَاتَّقَىٰ ﴿٥﴾ وَصَدَّقَ بِالْحُسْنَىٰ ﴿٦﴾ فَسَنُيَسِّرُهُ لِلْيُسْرَىٰ ﴿٧﴾
همانا تلاشتان گوناگون و پراکنده است؛ (۴) اما کسی که انفاق کرد و پرهیزکاری پیشه ساخت (۵) و وعده نیکوتر را باور کرد؛ (۶) پس به زودی او را برای راه آسانی آماده می کنیم (۷)
قرآن کریم (سوره لیل - آیات ۴ تا ۷)
شرح :
انسان دارای ذاتی پویا برای تحقیق و تلاش در جهت تامین نیازهای مادی و معنوی خویش میباشد که مقصد و کمال او خواهد بود. تلاش انسان برای درک کمال مانند شخصی کوهنورد است که به سمت قله حرکت می کند.
برای چنین کسی سه حالت متصور است :
۱- این شخص بدون راهنما و صرفا متکی بر قدرت و تجهیزات خودش حرکت می کند که مسلما چنین کسی خسته شده و هر لحظه برای او امکان سقوط به داخل دره یا قرار گرفتن در مسیرهای بن بست کوهستان ناشناخته و متوقف شدن وجود دارد و احتمال رسیدن به مقصد ناپیدا بسیار بعید می نماید.
۲- شخص کوهنورد با یک راهنما در قله تماس داشته و با هدایت او طی مسیر می کند چنین کسی با تحمل سختی حرکت به سمت مقصد را ادامه می دهد اما از سقوط محفوظ بوده و در بن بست واقع نخواهد شد.
۳- حرکت شخص کوهنورد با دعوت حاکم کوهستان انجام شده باشد ، در چنین حالتی نه تنها از سقوط محفوظ مانده و در بن بست هم قرار نمی گیرد بلکه توسط راهنمایان و به کمک تجهیزات خاص حرکت او به سمت قله تسهیل می شود با صرف کمترین وقت و تحمل حداقل خطر و خستگی به مقصد می رسد.
آیات شریفه وضعیت افرادی که خارج از اطاعت رسول خدا حرکت می کنند را تلاش گوناگون و پراکنده نامیده است همانند شخصی که بدون راهنما مسیر ناشناخته کوهستان صعب العبور را طی می کند اما به کسانی که هدایت را پذیرفته و به روش دین اسلام ، مبنی بر انفاق و پرهیز از گناه عمل می نمایند حمایت خداوند به صورت گشوده شدن راهی آسان وعده فرموده است که وصول ایشان را به مقصد کمال را تسهیل خواهد نمود.
موفق باشید. پورهادی