المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم (سوره عبس - آیات ۱ تا ۱۲)
    
بازدید: 13
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
عَبَسَ وَتَوَلَّىٰ( ۱) أَنْ جَاءَهُ الْأَعْمَىٰ ﴿٢﴾ وَمَا يُدْرِيكَ لَعَلَّهُ يَزَّكَّىٰ ﴿٣﴾ أَوْ يَذَّكَّرُ فَتَنْفَعَهُ الذِّكْرَىٰ ﴿٤﴾ أَمَّا مَنِ اسْتَغْنَىٰ ﴿٥﴾ فَأَنْتَ لَهُ تَصَدَّىٰ ﴿٦﴾ وَمَا عَلَيْكَ أَلَّا يَزَّكَّىٰ ﴿٧﴾ وَأَمَّا مَنْ جَاءَكَ يَسْعَىٰ ﴿٨﴾ وَهُوَ يَخْشَىٰ ﴿٩﴾ فَأَنْتَ عَنْهُ تَلَهَّىٰ ﴿١٠﴾ كَلَّا إِنَّهَا تَذْكِرَةٌ ﴿١١﴾ فَمَنْ شَاءَ ذَكَرَهُ ﴿١٢﴾
چهره در هم کشید و روی گردانید، (۱) از اینکه آن مرد نابینا نزد او آمد! (۲)  تو چه می دانی شاید او پاک و پاکیزه شود (۳) یا متذکّر گردد و آن تذکر او را سود دهد؛ (۴) اما کسی که خود را ثروتمند نشان می دهد (۵) تو به او روی می آوری. (۶) در حالی که اگر او نخواهد خود را پاک کند تکلیفی بر عهده تو نیست؛ (۷) و اما آنکه شتابان نزد تو آمد (۸) در حالی که می ترسد، (۹)  تو از او به دیگران می پردازی. (۱۱) پس هرکه خواست از آن پند گیرد، (۱۲)


قرآن کریم (سوره عبس - آیات ۱ تا ۱۲)


  شرح :
به طور معمول مردم از بزرگان جامعه تاثیر پذیری دارند و ایشان را به عنوان افرادی موفق به امید رسیدن به خواسته هایشان الگوی زندگی خود قرار می دهند لذا مبلغین در هر امری برای تفهیم افکار یا ترویج آداب و فرهنگ جدید به مردم به بزرگان مراجعه نموده تا معرف ایشان نزد مردم باشند و با پشتیبانی آنها بتوانند برنامه ی اجتماعی مورد نظر را اجرا و رونق بخشند.
بر همین اساس پیامبر اسلام نیز در ابتدای تبلیغ رسالت از بزرگان قوم دعوت نمود ولیکن با بی مهری بلکه مخالفت بعضی از آنها مواجه گردید. در این خصوص خدای متعال پیامبر را تذکر داده و ادای تکلیف به همین مقدار را کافی دانسته و حضرت را به دعوت از عموم مردم امر و برتوجه به افراد مشتاق تاکید می فرماید ، افرادی که با ظاهری غیر جذاب از راه دور و نزدیک با شوق و شتاب برای آموختن معارف دین به او روی می آورند زیرا به طور معمول افراد ثروتمند به دلیل داشتن ثروت کافی و پشتوانه ی اجتماعی احساس غنا داشته ، از پذیرش دین خودداری می ورزند.
اما افراد غیر ثروتمند با داشتن رفتاری معمولی منطبق بر فطرت انسانی روح آزاد و مشتاق آنها برای پذیرش مفاهیم معنوی مستعد هستند و نسبت به اجرای دستورات خداوند مقید خواهند بود لذا تبلیغ بین عموم مردم که آمادگی بیشتری برای پذیرش دین خدا دارند ابلاغ رسالت موفق تر خواهد بود.

   موفق باشید.  پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.