قرآن کریم (سوره نبا - آیات ۲۱ و ۲۲)
سه شنبه 5 فروردین 1404
بازدید: 15
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
إِنَّ جَهَنَّمَ كَانَتْ مِرْصَادًا ﴿٢١﴾ لِلطَّاغِينَ مَآبًا ﴿٢٢﴾
بی تردید دوزخ کمین گاه است. (۲۱) جایگاه بازگشت برای سرکشان و طاغیان است. (۲۲)
قرآن کریم (سوره نبا - آیات ۲۱ و ۲۲)
شرح :
عالم دنیا عرصه ی عملکرد انسان در دو مرحله کسب روزی برای بقا و درک فضائل انسانی برای وصول به کمال است که براساس نحوه ی عملکرد او در رعایت تقوا یا طغیان علیه خدا به صورت ظلم به دیگران سرنوشت اخروی او در وصول به بهشت یا سقوط در جهنم تعیین می گردد.
با توجه به قرار گرفتن دنیا در حد فاصل بین عالم ملکوت به عنوان کارگاه خلقت و بررخ که متصل به منزلگاه قیامت است می توان آ نرا به منزله ی پلی برای عبور انسان به مقصد بهشت نامید که طبق روایات متعدد از فراز جهنم می گذرد.
با این توصیف انسان حاضردر دنیا در لحظه ای از زندگی برفراز جهنم قرار دارد که با فرا رسیدن مرگ در صورت رستگار بودن در آستانه ی ورود به بهشت قرار دارد و درغیر این صورت به داخل جهنم سقوط می کند.
به همین دلیل آیه ی شریفه جهنم را کمینگاه گنهکار دانسته است زیرا به طور معمول مرگ بی خبر انسان را ربوده و ناگهان گنهکار را سرازیر جهنم می سازد.
حیات انسان به علت وجود نفخه ی الهی بوده که برای رشد تا جایگاه خلیفه الهی در او دمیده شده است اما جاذبه های دنیا مانع کسب فضائل و آلوده شدن او به گناهانی گردیده که شایستگی ورود به بهشت را ندارد ، بنابراین رحمت واسعه ی پروردگار ایجاب می نماید برای تصفیه روح انسان و بازیافت فضائل ، مرحله ای به نام جهنم را طی نماید لذا برای این منظور گنه کار را به جهنم بازگشت می دهند که در آیه ی بعد آمده است.
موفق باشید. پورهادی