قرآن کریم ( سوره قلم - آیه ۲۹)
یکشنبه 3 فروردین 1404
بازدید: 19
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
قَالُوا سُبْحَانَ رَبِّنَا إِنَّا كُنَّا ظَالِمِينَ ﴿٢٩﴾
گفتند: پروردگارا! تو را به پاکی می ستاییم، مسلماً ما ستمکار بوده ایم. (۲۹)
قرآن کریم ( سوره قلم - آیه ۲۹)
شرح :
همه ی انسانها معنویت و نیاز به آن را درک می کنند همچنین بدون اینکه کسی بگوید وجود خدا و تاثیر آن بر زندگی برای همه محسوس است. آنچه مورد اختلاف نظر است چگونگی برقراری ارتباط و بهرمندی از خداست و همین امر باعث تحقیق و جستجو در آفاق و انفس و پیدایش انواع مکاتب و عوامل بازدارنده شده است که چند مورد از آنها به اختصار بیان می شود :
۱- افراد فرصت طلب در کمین جذب دلهای مشتاق هستند و هر کدام سعی دارند از توجه و شوق مردم استفاده کرده ، آنها را جذب و برای خود تشکیلات و منافعی ایجاد کنند.
۲- گروه دیگری که اعتقادات روشنگرانه دینی را عامل بیداری و استقلال مردم دیده اند برای ایجاد سرگردانی و تضعیف قدرت تعقل مردم برای استعمار هر چه بیشتر با طرفندهای گوناگون شک و تردید توام با بدبینی ایجاد کرده تا بتوانند از رشد و توانمند شدن این جمع جلوگیری نموده و از آن به نفع خود بهربرداری کنند.
۳- گاهی زیاده خواهی نفس هر فرد باعث خروج از راه صحیح شده و با خیال پیدا کردن راه حلی ساده و سریع برای فرار از تحمل مشکلات طبیعی زندگی خود را فریب داده اند اما پس از طی مراحلی از زندگی و متحمل شدن خسارت های ناشی از افکار و تصمیمات اشتباه ، متوجه صحت راه حل دینی شده و در صدد جبران بر می آیند.
برخوردهای فرصت طلبانه انواع عوارض و اثرات مخرب بر افکار مردم گذاشته ، عامل بی اعتمادی به منابع دینی و در نتیجه محرومیت ایشان از مواهب دین گردیده که حاصل آن به صورت سرگردانی و مخالفت با مباحث دینی می شود و به طریق مختلف اظهار و ابراز می گردد.
افرادی که مدتها تحت تاثیر این گروههای و افکار فرصت طلبانه خود معطل مانده اند ، پس از آگاهی به حقیقت و یافتن راه صحیح احساس زیان کرده و در خلوت دل با خدای چنین راز و نیازی با مضمون آیه ی شریفه خواهند داشت.
در چنین حالتی خدا را " پروردگار" خواندن علامت درک نیاز به پرورش قوای عقلی آن هم تحت تربیت خداست که آنها را خلق فرموده و بهتر ازهر کسی قادر به رشد استعدادهای نهفته و تامین نیازهای ذاتی او است.
موفق باشید. پورهادی