المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم (سوره قلم - آیات ۱۴ و ۱۵)
    
بازدید: 19
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
أَنْ كَانَ ذَا مَالٍ وَبَنِينَ ﴿١٤﴾ إِذَا تُتْلَىٰ عَلَيْهِ آيَاتُنَا قَالَ أَسَاطِيرُ الْأَوَّلِينَ ﴿١٥﴾
برای آن که دارای ثروت و فرزندان فراوان است. (۱۴) هنگامی که آیات ما را بر او می خوانند، گوید: افسانه های پیشینیان است! (۱۵)
قرآن کریم (سوره قلم - آیات ۱۴ و ۱۵)


  شرح :
خدای متعال با اعطای استعداد کسب علم قدرت غلبه بر همه ی موجودات را برای انسان ایجاد نمود. با توجه به مدت کوتاه عمر امکان ظهور تمام علوم در آدم وجود نداشت لذا زمینه ی تولید نسل برای او فراهم گردید تا در هر نسل قسمتی از علوم مورد نظر کشف شده و بدین ترتیب تمامی استعداد او در نسل های آینده به عرصه ی ظهور برسد.
افراد دنیاطلب که میدان اندیشه ی آنها کوتاه بوده غافل از این هدف عالی به دستآوردهایی اندک مانند مقداری ثروت و تعدادی فرزند اکتفا نموده و در همین مرحله ابتدایی متوقف گردیدند.
برخی از ایشان نه تنها در مسیر کسب علم متوقف شدند بلکه به این مقدار از مال و فرزند به عنوان پشتوانه ای قوی مغرور شده در مقابل دعوت پیامبر خدا ابراز مخالفت نمودند.
این افراد کوته فکر می بایستی به عنوان شکر به درگاه پروردگار در ازای اعطای این چنین نعمت هایی فرزندان را در خدمت پیامبر قرار داده و با ثروت حاصل شده و آنها را جهت آموختن علم پشتیبانی کنند تا به سوی اهداف تعیین شده از جانب خدا حرکت کنند اما ایشان با اتکای بر این نعمت ها با صاحب نعمت به مبارزه برخاستند.
اینان چون در مبارزه ی مسلحانه موفقیتی برایشان حاصل نشده بود روش مبارزه ی فرهنگی و اعتقادی را در پیش گرفتند. در مبارزه ی فرهنگی به طور معمول کسی به موفقیت می رسد که از فرهنگ صحیح تر و بنیه ی علمی غنی تری برخوردار باشد ولیکن مخالفین به علت نداشتن منبع علمی جهت مقابله منطقی به دروغ و انکار متوسل شدند که پست ترین نوع مبارزه است.
بنابراین آیات قرآن که حاوی دستورات خدا در موضوعات مختلف زندگی است را به تمسخر و تکذیب گرفته و آن را داستانهای قدیمی خواندند. چون اثبات یک حقیقت نیازمند به ارائه ی دلیل منطقی یا اسناد معتبر است امکان تضعیف آیات قرآن که حقیقت آشکار است برای مخالفین امکان پذیر نبود لذا از حربه ی دروغ استفاده کردند ؛ زیرا عموم مردمی که دارای اذهان تنبل وفاقد علم هستند برای فرار از سختی تفکر و تحقیق جهت درک حقیقت به راحتی آن را پذیرفته و وجدان خود را فریب می دهند.

   موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.