قرآن کریم (سوره ملک - آیه ۱)
شنبه 2 فروردین 1404
بازدید: 19
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
تَبَارَكَ الَّذِي بِيَدِهِ الْمُلْكُ وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ(۱)
همیشه سودمند و با برکت است آنکه فرمانروایی هستی به دست اوست و او بر هر کاری تواناست. (۱)
قرآن کریم (سوره ملک - آیه ۱)
شرح :
میل به ادامه ی حیات و تداوم داشتن از نیاز های ذاتی انسان است به همین دلیل برای وسعت بخشیدن به دارایی خود دائما تلاش می کند لذا در راستای تحقق بخشیدن به این خواسته به منابع مختلف علمی و اندوختن آنچه که ثروت و توانایی محسوب می شود با جدیت تلاش کرده و بر این خواسته اصرار می ورزد.
خدای متعال در این آیه ی شریفه راه وصول به این خواسته را با بیانی کوتاه ارائه فرموده است که به طور اجمال تقدیم می گردد :
واژه ی " برکت" به معنی ادامه دار بودن است که به طور معمول در محاورات روزمره و برای معرفی بهرمند شدن از نعمت ها در دراز مدت با دید مثبت به کار گرفته می شود.
پروردگار عالم برای ارتقائ سطح ادراک مومنین و جلوگیری از سرگردانی آنها با واژه ی "تَبَارَكَ " خودش را عامل ایجاد برکت و تداوم دهنده به هر خیری معرفی کرده است تا بندگان بدانند هر کاری که با اذن خدا و در راستای اطاعت امر او باشد تا آنجا که خداوند صلاح بداند به سمت ابدیت ادامه خواهد یافت.
مفهوم مالکیت برای مواردی به کار گرفته می شود که کسی می خواهد اختیار خود را برای تصرف در چیزی بدون مخالف یا اعتراض دیگران اظهار نماید.
خداوند خود را مالک تام الاختیار در همه عالم معرفی نموده است تا همه ی بندگان بدانند حدود اختیار آنها برای تصرف در اموال و دستآوردها بایستی بر اساس دستورات خدا باشد که حدود الهی تعیین شده برای انجام هر امری می باشد.
این حدود در زمان ما به نام " رساله ی احکام " شناخته شده ، توسط علمای هر زمان بر اساس آیات قرآن و دستورات معصومین تدوین گردیده و دراختیار مردم قرار گرفته است.
قَدِيرٌ به معنی قادر بودن بر انجام کار به هر شکل و در هر اندازه است که میزان آن نیز توسط او تعیین خواهد شد. این چنین قدرتی خاص خدای متعال است که بر اساس علم کامل و با پشتوانه ی قدرت مطلق قادر به خلق و ایجاد هر گونه تغییر درهر اندازه برای مخلوقات بوده تا آنها را در راستای هدف مورد نظر سوق دهد.
موفق باشید. پورهادی