قرآن کریم (سوره ممتحنه - آیه ۱۲)
جمعه 1 فروردین 1404
بازدید: 19
بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ إِذَا جَاءَكَ الْمُؤْمِنَاتُ يُبَايِعْنَكَ عَلَىٰ أَنْ لَا يُشْرِكْنَ بِاللَّهِ شَيْئًا وَلَا يَسْرِقْنَ وَلَا يَزْنِينَ وَلَا يَقْتُلْنَ أَوْلَادَهُنَّ وَلَا يَأْتِينَ بِبُهْتَانٍ يَفْتَرِينَهُ بَيْنَ أَيْدِيهِنَّ وَأَرْجُلِهِنَّ وَلَا يَعْصِينَكَ فِي مَعْرُوفٍ ۙ فَبَايِعْهُنَّ وَاسْتَغْفِرْ لَهُنَّ اللَّهَ ۖ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ ﴿١٢﴾
ای پیامبر! هنگامی که زنان باایمان نزد تو آیند تا با تو بیعت کنند که چیزی را با خدا شریک نگیرند، و دزدی نکنند، و مرتکب زنا نشوند، و فرزندان خود را نکشند، و طفل حرام زاده خود را به دروغ و افترا به شوهرانشان نبندند، و در هیچ کار پسندیده ای از تو سرپیچی نکنند، با آنان بیعت کن و از خدا برای آنان آمرزش بخواه؛ زیرا خدا بسیار آمرزنده و مهربان است. (۱۲)
قرآن کریم (سوره ممتحنه - آیه ۱۲)
شرح :
هدف دین مبین اسلام از دعوت مردم به پذیرش این مکتب ، تربیت انسان است. امر تربیت از مشکل ترین امور است که تحمل سختی های آن منوط به درک ارزش های انسانی است تا بتوان اصول و قوانین مربوطه را اجرا نمود.
برای تربیت شدن مراجع مربوطه نحوه ی رفتار در هر موضوعی را آموزش داده تا حدود الهی که رعایت حقوق فردی و اجتماعی هر انسانی است لحاظ گردد.
در آیه ی شریفه به افرادی که قصد تشرف به دین اسلام دارند ، خصوصا زنان که بنیان خانواده به عنوان اولین اجتماع بشری را بدوش می کشند ، اموری که انجام آنها از وظایف یک مسلمان بوده ابلاغ شده و تعهدات لازم برای انجام آنها طبق دستورات خدا اخذ می شود که توضیحاتی اجمالی در مورد هر موضوع تقدیم حضور می گردد :
۱- توحید : اعتقاد به یگانی خدا در راس همه موضوعات است تا همگی بر اصول فکری واحد با هم متحد شده ، از تفرقه و سرگردانی مردم در مقابل انواع انحرافات ایجاد شده توسط استعمارگران جلوگیری شود.
۲- تعهد بر دزدی نکردن ، لازمه ی حفظ حقوق همنوعان و ایجاد امنیت اقتصادی است که فرهنگ فعالیت بر اساس روش صحیح کسب درآمد به عنوان کار شرافتمندانه را ایجاد می نماید.
۳- عمل زنا و دروغ از مبانی فساد فردی و اجتماعی است که زمینه ساز سایر انحرافات از قبیل انهدام بنیاد خانواده ، ایجاد نسلی فاقد سرپرست و بدون تربیت ، عدم تعهد در نگهدای فرزند، از بین رفتن عواطف و محبت و جنایتی به نام نسل کشی و ... را باعث می گردد.
در آخر نیز طلب آمرزش و ایجاد امید به رحمت خدا در قلب مردم برای پیامبر به عنوان سرپرست جامعه ی مسلمانان به صورت دلسوزی پدرانه ، یک وظیفه مقرر گردیده است تا الگویی برای بزرگان هر امت در آینده قرار گیرد و بدین ترتیب در هر مرحله ای از بحرانهای اجتماعی که موجودیت جامعه در معرض خطر انحراف و سقوط قرار می گیرد ، امید به نجات وجود داشته باشد همچنین زمینه ی اصلاح و رشد مجدد برای مردم فراهم گردد.
موفق باشید. پورهادی