المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم (سوره مجادله - آیات ۷ و ۸)
    
بازدید: 19
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ يَعْلَمُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ ۖ مَا يَكُونُ مِنْ نَجْوَىٰ ثَلَاثَةٍ إِلَّا هُوَ رَابِعُهُمْ وَلَا خَمْسَةٍ إِلَّا هُوَ سَادِسُهُمْ وَلَا أَدْنَىٰ مِنْ ذَٰلِكَ وَلَا أَكْثَرَ إِلَّا هُوَ مَعَهُمْ أَيْنَ مَا كَانُوا ۖ ثُمَّ يُنَبِّئُهُمْ بِمَا عَمِلُوا يَوْمَ الْقِيَامَةِ ۚ إِنَّ اللَّهَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ ﴿٧﴾ أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ نُهُوا عَنِ النَّجْوَىٰ ثُمَّ يَعُودُونَ لِمَا نُهُوا عَنْهُ وَيَتَنَاجَوْنَ بِالْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ وَمَعْصِيَتِ الرَّسُولِ وَإِذَا جَاءُوكَ حَيَّوْكَ بِمَا لَمْ يُحَيِّكَ بِهِ اللَّهُ وَيَقُولُونَ فِي أَنْفُسِهِمْ لَوْلَا يُعَذِّبُنَا اللَّهُ بِمَا نَقُولُ ۚ حَسْبُهُمْ جَهَنَّمُ يَصْلَوْنَهَا ۖ فَبِئْسَ الْمَصِيرُ ﴿٨﴾
آیا ندانسته ای که خدا آنچه را در آسمان ها و آنچه را در زمین است، می داند؟ هیچ گفتگوی محرمانه ای میان سه نفر نیست مگر اینکه او چهارمی آنان است، و نه میان پنج نفر مگر اینکه او ششمی آنان است، و نه کمتر از آن و نه بیشتر مگر اینکه هر کجا باشند او با آنان است، سپس روز قیامت آنان را به اعمالی که انجام داده اند آگاه می کند؛ زیرا خدا به همه چیز داناست. (۷) آیا کسانی را که از گفتگوی محرمانه منع شده بودند، ندیدی؟ که باز به کاری که از آن منع شده بودند باز می گردند، و با یکدیگر از روی گناه و دشمنی و سرپیچی از پیامبر، محرمانه گفتگو می کنند، و هنگامی که نزد تو آیند به صورتی تو را درود می گویند که خدا به تو درود نگفته است، و در دل خود می گویند: چرا خدا ما را به سبب آنچه می گوییم عذاب نمی کند؟! دوزخ برای آنان کافی است، در آن وارد می شوند، و بد بازگشت گاهی است. (۸)


قرآن کریم (سوره مجادله - آیات ۷ و ۸)


  شرح :
روح قابل تربیت انسان با آنهمه لطافت و قوای نهفته به مرور زمان و به تدریج با روش اشتباه خو گرفته و در مسیری قرار می گیرد که بعضا بازگشتی برای آن متصور نبوده تا آنجا که حتی وجود و حضور خالق خود را نیز نادیده می انگارد.
خدای متعال به منظور کنترل رفتار انسان با بیان  تذکراتی حاوی مفاهیم هشدار دهنده روح را نسبت به این خطر عظیم آگاه می سازد. توجه به نظارت دائمی پروردگار در تمام امور زندگی از جمله عوامل بازدارنده از رفتار اشتباه است.
این توجه بایستی ریشه در اعتقادات شخص پیدا نموده خدا را آگاه به افکار و ذهنیات خود بداند زیرا هر نوع عمل اشتباهی ابتدا به صورت تصورات به ذهن خطور کرده سپس مخفیانه با افراد همفکر در میان گذاشته پس از اطمینان به کسب موفقیت آن را انجام می دهد.
خداوند برای خاموش نمودن جرقه خطا در ذهن افراد خود را آگاه به اسرار زمین و آسمان معرفی نموده در مرحله ی بعد نسبت به تشکیل جلسات محرمانه با تصور مخفی نمودن حقیقت و توطئه علیه مومنین هشدار می دهد بلکه بی توجهی به حضور خدا را در مرحله ی تصور و و تشکیل ذهنیت اشتباه متوقف نموده تا از اقدامات بعدی جهت اجرا جلوگیری گردد.
زیرا این تصور غلط آن چنان در روح شخص رسوخ می کند که علیه رسول خدا و برای جلوگیری از نشر آیات قرآن که کلام خدای ناظر و حاکم است جلسه مخفیانه تشکیل می دهد غافل از اینکه " حالت محرمانه " خاص بنده است و از خدای عالم به غیب حالتی مخفی نمی ماند ؛ و لیکن ایشان حکمت پروردگار در مهلت دادن بندگان برای آشکار شدن نیات باطن را حمل بر صحت عمل خود نموده اند تا آنجا که برای آنها قبح عمل قابل تصور نیست به همین دلیل مورد تهدید خداوند به عذاب قرار گرفته اند.

  موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.