المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم (سوره نجم - آیات ۲۹ و ۳۰)
    
بازدید: 22
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
فَأَعْرِضْ عَنْ مَنْ تَوَلَّىٰ عَنْ ذِكْرِنَا وَلَمْ يُرِدْ إِلَّا الْحَيَاةَ الدُّنْيَا ﴿٢٩﴾ ذَٰلِكَ مَبْلَغُهُمْ مِنَ الْعِلْمِ ۚ إِنَّ رَبَّكَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنْ ضَلَّ عَنْ سَبِيلِهِ وَهُوَ أَعْلَمُ بِمَنِ اهْتَدَىٰ ﴿٣٠﴾
بنابراین از کسانی که از یاد ما روی گردانده اند و جز زندگی دنیا را نخواسته اند، روی بگردان. (۲۹) این  آخرین مرز دانش و معرفت آنان است؛ یقیناً پروردگارت به کسی که از راه او منحرف شده، داناتر است، و او به کسی که هدایت یافته، آگاه تر است. (۳۰)

قرآن کریم (سوره نجم - آیات ۲۹ و ۳۰)


 شرح :
عالم دنیا فرصت انتخاب بهترین ها و بهرمند شدن از امکانات موجود است که هر کسی بر اساس تشخیص خود اقدام و با کیفیتی خاص برای وصول به آن عمل می کند. کیفیت عملکرد انسان ها در دو مرحله تعیین می گردد :
۱- نوع هدف انتخاب شده : هر کسی با توجه به علاقه ها و استعداد ذاتی خویش از بین جاذبه های مادی و معنوی شناخته شده موضوعی را انتخاب کرده ، آن را هدف فعالیت های خود قرار می دهد که ارزش آن به میزان معرفت و همت او بستگی دارد. هر موضوعی دارای ویژگی هایی بوده که برای وصول به آن بایستی مراحلی خاص نموده که دوستان نیز از بین همراهان این راه برگزیده خواهند شد.
بنابراین از کسی که هدف انتخابی او با هدف ما متفاوت است نمی توان انتظار همراهی داشت زیرا خصوصیات این شخص متناسب با ویژگی هدف او بوده و سنخیتی با ما ندارد.

۲- روش وصول به هدف: برای رسیدن به هر نوع هدفی مراحلی با مشکلات خاص آن وجود دارد که به طور معمول بایستی در مواردی با تحمل سختی و بعضا با همکاری دیگران به نتیجه رسید. افراد و عوامل همراه دارای حقوقی و حریمی هستند که بایستی طبق عرف لحاظ گردد.
  حقوق دیگران حد و مرز بوده که نادیده گرفتن آنها تجاوز به حقوق ایشان محسوب می شود.
افرادی که با درک ارزش ها اهداف خود را انتخاب نموده اند این حدود که حقوق سایر انسانهاست را رعایت نموده ، به حق خود اکتفا می کنند اما افراد زیاده خواه قائل به هیچ حد و مرزی نبوده وبا هر روشی سعی در رسیدن به هدف مورد نظر دارند که منجر به انحراف از راه صحیح شده و مورد نهی قرآن هستند.
علت چنین رفتاری کوته نظری در شناخت ارزش هاست زیرا نمی دانند ، انسان با حفظ حقوق دیگران و تحمل رنج صحیح عمل کردن موفق به درک ارزش ها شده که برای او یک فضیلت است و به مرتبه ای از کمال که هدف اصلی خلقت اوست نائل خواهد شد.
بنابراین از کسی که هدف انتخابی او صرفا بهرمندی از نعمت ها و یا کسب قدرت و ثروت باشد انتظار رفتاری صحیح بر مبنای احترام به ارزش ها و رعایت حقوق دیگران نمی رود به همین دلیل خدای متعال به پیامبر رحمت که برای هدایت خلق فرستاده شده دستور ترک همنشینی با این گروه از مردم را سفارش می فرماید زیرا اینان دیگر حاضر به شنیدن سخن خدا یا پذیرش دعوت حق نیستند.

 موفق باشید.  پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.