قرآن کریم ( سوره نجم - آیات ۲۱ تا ۲۳)
دوشنبه 27 اسفند 1403
بازدید: 22
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
أَلَكُمُ الذَّكَرُ وَلَهُ الْأُنْثَىٰ ﴿٢١﴾ تِلْكَ إِذًا قِسْمَةٌ ضِيزَىٰ ﴿٢٢﴾ إِنْ هِيَ إِلَّا أَسْمَاءٌ سَمَّيْتُمُوهَا أَنْتُمْ وَآبَاؤُكُمْ مَا أَنْزَلَ اللَّهُ بِهَا مِنْ سُلْطَانٍ ۚ إِنْ يَتَّبِعُونَ إِلَّا الظَّنَّ وَمَا تَهْوَى الْأَنْفُسُ ۖ وَلَقَدْ جَاءَهُمْ مِنْ رَبِّهِمُ الْهُدَىٰ ﴿٢٣﴾
آیا ویژه شما پسر و ویژه او دختر است؟! (۲۱) در این صورت این تقسیمی ظالمانه است.(۲۲) این بتان چیزی جز نام ها که شما و پدرانتان نامگذاری کرده اید نیستند، خدا بر آنها هیچ دلیلی نازل نکرده است. اینان فقط از پندار و گمان و هواهای نفسانی پیروی می کنند، در حالی که مسلماً از سوی پروردگارشان برای آنان هدایت آمده است. (۲۳)
قرآن کریم ( سوره نجم - آیات ۲۱ تا ۲۳)
شرح :
بت پرستی با کفر ورزیدن تفاوت دارد به این بیان که کفر به معنای پوشاندن یا نادیده گرفتن حقیقت اثبات شده است یعنی شخص کافر بر حق بودن دین اسلام و صدق گفتار شخص پیامبر را درک کرده است اما برای حفظ منافع و دست یابی به جایگاه قدرت آن را انکار می کند.
بت پرست به کسی گفته میشود که خدا را به عنوان معبود و خالق هستی قبول دارد اما در بیان صفات او اشتباه ادراکی داشته و دچار اعتقادات غلطی شده که باعث رفتار و عملکردی اشتباه در صحنه واقعی اجتماع می گردد به طوری که اگر این اعتقادات و اداراکات اشتباه اصلاح نشود منجر به هلاکت اجتماعات انسانی خواهد شد.
قرآن به این تفکر اشتباه اشاره فرموده و آنرا نتیجه جهل ایشان می داند که بر اساس حدس و گمان شکل گرفته هیچ دلیل عقلی تائید کننده ای برای آن از سوی خداوند نیامده است.
انتخاب بت با نامهای خاص به عنوان شریک خدا در تدبیر امور عالم علامت نشناختن وحدانیت و قدرت مطلق خدا و صفات اوست. این عدم آگاهی به قدرت لایزال الهی و صفات خاص او باعث روی آوردن آنها به عواملی غیر مرتبط برای حل مشکلات خواهد شد که هر چه بیشتر ایشان را به بیراهه برده و منجر به سقوط و از هم پاشی بنیان اجتماعات بشری میگردد که ننگ دانستن دختر تا حد زنده به گور کردن و قربانی کردن افراد حتی فرزندان در پای بت ها از جمله عواقب ناشی از این اعتقادات اشتباه می باشد. به همین دلیل در آیاتی دیگر " شرک به عنوان گناهی نابخشودنی" معرفی شده است.
موفق باشید. پورهادی