المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم (سوره طور - آیات ۳۷ الی ۴۲)
    
بازدید: 23
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
أَمْ عِنْدَهُمْ خَزَائِنُ رَبِّكَ أَمْ هُمُ الْمُصَيْطِرُونَ ﴿٣٧﴾  أَمْ لَهُمْ سُلَّمٌ يَسْتَمِعُونَ فِيهِ ۖ فَلْيَأْتِ مُسْتَمِعُهُمْ بِسُلْطَانٍ مُبِينٍ ﴿٣٨﴾ أَمْ لَهُ الْبَنَاتُ وَلَكُمُ الْبَنُونَ ﴿﴿٣٩﴾ أَمْ تَسْأَلُهُمْ أَجْرًا فَهُمْ مِنْ مَغْرَمٍ مُثْقَلُونَ ﴿٤٠﴾ أَمْ عِنْدَهُمُ الْغَيْبُ فَهُمْ يَكْتُبُونَ ﴿٤١﴾  أَمْ يُرِيدُونَ كَيْدًا ۖ فَالَّذِينَ كَفَرُوا هُمُ الْمَكِيدُونَ ﴿٤٢﴾
آیا خزانه های پروردگارت نزد آنان است یا بر تدبیر امور هستی و بر خدا مسلط اند. (۳۷)
آیا برای آنان نردبانی است که در آن خبرهای غیبی را بشنوند؟ پس باید شنونده اش دلیلی آشکار بیاورد؟ (۳۸) یا سهم خدا دختران است و سهم شما پسران؟ (۳۹) یا از آنان پاداشی می خواهی که از خسارت آن سنگین بارند؟ (۴۰)  یا علم غیب نزد آنان است که آنان می نویسند؟ (۴۱) یا می خواهند نیرنگ و فریبی به کار گیرند؟ ولی کافران خود اسیر و محکوم نیرنگ شده اند. …. (۴۲)


قرآن کریم (سوره طور - آیات ۳۷ تا ۴۲)


  شرح :
در اجتماع بشری گروه های مختلفی با افکار و عقاید متفاوت حضور دارند که هر کدام منافع خود را به روشی خاص طلب می کنند. در حالی که منابع کسب درآمد که گنجینه های هر شهر و کشور محسوب می شود محدود است اینان برای تصاحب منابع موجود با یکدیگر رقابت دارند.
آیات شریفه با بیان سخنان آنها اساس تفکر و نحوه استدلال هر کدام را معرفی نموده تا مومنین با شناخت اصول فکری هر اجتماعی آشنا شده بتوانند در مقابل جریان های سیاسی - فرهنگی- اقتصادی پایداری داشته باشند :
۱- آیات ۳۷ و ۳۸ معرف مدعیان قدرت و ثروت است که با وعده های پول و آینده ی بهتر مردم را فریفته و برای خود تشکیلات حکومتی ایجاد می کنند.
در جواب این گروه باید گفت که منابع ثروت و قدرت نزد خداست و بهرمندی از آنها حق مردم بوده و همه ی انسانها از استعداد کافی برای حصول آن برخوردار هستند تا بدین ترتیب مردم را آزاد اندیش و تلاشگر نموده از استعمار این گروه نجات پیدا کنند.
۲- عده ای دیگر نژاد پرست هستند که این تفکر ریشه در خودخواهی آنها داشته و در آیه ی ۳۹ با طرح بهانه دختر و پسر یا حزب و قوم ، سعی در تفرقه افکنی و قبضه کردن قدرت دارند در حالی که همگان بنده ی خدا بوده و نزد پرورگار دارای احترام یکسان هستند.
۳- دسته ی دیگر از افراد در آیه ی ۴۰ آمده است فاقد تربیت و آلوده به انواع رذیله ها مانند بخل، حسد و بدبینی هستند که هر نوع فریاد آزادگی و خیرخواهی را خطری برای موقعیت خود محسوب نموده و آن را مورد اعتراض قرار داده و طرد می کنند لذا با طرح فضائل اخلاقی و دوری جستن از بحث در منافع مادی ، می توان شر ایشانرا دفع و ذهن مردم را برای درک حقایق مهیا نمود.
۴- طبق آیات ۴۱ و ۴۲ برخی افراد به کسب دانش اندکی از علوم مادی فریفته شده و خود را داناتر از سایر مردم دانسته سعی در فریب افکار عمومی به سوی برنامه ها و سیاست های سلطه جویانه خود دارند.
بیان علم لایتناهی خداوند و احاطه او بر همه امور عالم که تعیین کننده ی سرنوشت هر فرد و قوم است پاسخ مناسبی برای این دسته بوده تا بدانند پروردگار عالم ، پرورش دهنده ی نفوس بشر برای درک هر نوع علم و رساننده ی ایشان به قدرت و ثروت است بنابراین کسی را یارای آن نیست تا در مقابل تغییر سرنوشت تعیین شده بر اساس حکمت و مقدرات او مقاومت داشته باشد بنابراین مردم با امید به هدایت و پشتیبانی خدا به مطلوب خویش خواهند رسید.

  موفق باشید.  پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.