المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم (سوره طور - آیات ۲۵ الی ۲۸)
    
بازدید: 25
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
وَأَقْبَلَ بَعْضُهُمْ عَلَىٰ بَعْضٍ يَتَسَاءَلُونَ ﴿٢٥﴾ قَالُوا إِنَّا كُنَّا قَبْلُ فِي أَهْلِنَا مُشْفِقِينَ ﴿٢٦﴾ فَمَنَّ اللَّهُ عَلَيْنَا وَوَقَانَا عَذَابَ السَّمُومِ ﴿٢٧﴾ إِنَّا كُنَّا مِنْ قَبْلُ نَدْعُوهُ ۖ إِنَّهُ هُوَ الْبَرُّ الرَّحِيمُ ﴿٢٨﴾
و به یکدیگر روی می کنند از هم می پرسند. (۲۵) می گویند: ما پیش تر در میان کسان خود ترسان بودیم؛ (۲۶)ولی خدا بر ما منت نهاد و ما را از عذاب مرگبار حفظ کرد. (۲۷) از پیش او را می خواندیم؛ زیرا که او نیکوکار و مهربان است. (۲۸)


قرآن کریم (سوره طور - آیات ۲۵ الی ۲۸)


  شرح :
جاذبه های دنیا قوی هستند و رها شدن از آنها در حهت حفظ تقوا کاری بسیار مشکل است لذا نفس لذت طلب برای فرار از تحمل سختی پاک ماندن بهانه تراشی کرده موانعی واقعی مانند : آلودگی اجتماع ، مخالفت اعضای خانواده ، محروم ماندن از توجه دوستان و فامیل را مطرح کرده و از انجام وظایف دینی شانه خالی می کند.
آیات شریفه سرنوشت کسانی را بیان می فرماید که در چنین شرایطی زندگی کرده با حفظ تقوا به سعادت ابدی نائل شده اند. آنچه باعث موفقیت این افراد بوده ، به طور ضمنی و به صورت اشاراتی در آخر بیان شده است که به اختصار تقدیم می گردد :
الف ) فِي أَهْلِنَا مُشْفِقِينَ : در میان اهل خود ترسان بودیم.
۱- مهمترین عامل برای نجات از محیط آلوده ، صداقت درون است که شخص صادقانه به خدا معتقد باشد و علامت آن ترسان بودن دل از عذاب ناشی از لذت گناه است.
۲- ترس از خدا علت ایجاد ارتباط با خدا بصورت راز و نیاز درونی شده در نتیجه قوت قلبی برای بنده خواهد بود که تحمل شخص را برای مقاومت در برابر جاذبه لذت های حرام زیاد میسازد.
۳- ترس از خدا یعنی خدا را حاضر و ناظر دانستن که دیگر به فکر یافتن راه فرار از بندگی نخواهد بود.
ب) فَمَنَّ اللَّهُ عَلَيْنَا : خدا بر ما منت نهاد.
  کسی که بندگی خدا را پذیرفت بایستی در کسب معارف الهی تلاش صادقانه نموده و خود را نیازمند خدا بداند نه اینکه به خاطر خداپرست شدن طلبکار باشد ، زیرا لزوم اعتقاد به خدا تواضع بدرگاه اوست تا بتواند از حمایت پروردگار برای پرورش روح خود برخوردار شده از قید نیاز به غیر آزاد و نجات یابد لذا چنین کسی هدایت شدن را توفیق الهی دانسته و با دیده ی منت به خدا رجوع می کند.
ج)  إِنَّهُ هُوَ الْبَرُّ الرَّحِيمُ : بدرستی که او نیکوکار و مهربان است.
درک صفات نیک پروردگار عامل اعتماد به خدا شده اولا دل کندن از رفاقت با افراد آلوده را آسان میسازد زیرا خدا را تامین کننده ی نیازهای خود می بیند.
ثانیا اعتقاد به " مهربانی خدا" باعث انس با پروردگار شده با شوق و امید به تلاش و تزکیه می پردازد بنابراین در انجام وظایف بندگی احساس رنج و خستگی نداشته ایمان او پایدار خواهد ماند.

 موفق باشید.  پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.