قرآن کریم (سوره محمد - آیه ۱۶)
شنبه 18 اسفند 1403
بازدید: 30
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
قُلْ لِلْمُخَلَّفِينَ مِنَ الْأَعْرَابِ سَتُدْعَوْنَ إِلَىٰ قَوْمٍ أُولِي بَأْسٍ شَدِيدٍ تُقَاتِلُونَهُمْ أَوْ يُسْلِمُونَ ۖ فَإِنْ تُطِيعُوا يُؤْتِكُمُ اللَّهُ أَجْرًا حَسَنًا ۖ وَإِنْ تَتَوَلَّوْا كَمَا تَوَلَّيْتُمْ مِنْ قَبْلُ يُعَذِّبْكُمْ عَذَابًا أَلِيمًا
به متخلفانِ بادیه نشین بگو: به زودی به سوی گروهی سرسخت و نیرومند دعوت خواهید شد که با آنان بجنگید، یا آنکه اسلام آورند؛ پس اگر اطاعت کنید خدا پاداش نیکی به شما خواهد داد، و اگر روی برگردانید، همان گونه که پیش از این روی گرداندید، شما را به عذابی دردناک عذاب خواهد کرد.
قرآن کریم (سوره محمد - آیه ۱۶)
شرح :
در صدر اسلام و زمان حضور پیامبر با پیشرفت اسلام در مناطق مختلف و گرایش مردم به دین اسلام افراد قدرت طلب در آن اجتماعات که منافع خود را در خطر می دیدند پس از به کار گرفتن انواع دسیسه ها و نا امید شدن از منصرف نمودن مردم به لشکر کشی علیه مسلمانان اقدام می کردند.
پیامبر اسلام صلوات الله علیه برای مقابله با آنها از گروهها و طوایف مختلف مردم از قبیل ساکنین شهرها و بادیه نشین ها تشکیل سپاه می دادند. در مواردی متعدد مشاهده شد که بادیه نشیان که اعرابی مهاجر کوچ رو بودند به بهانه های مختلف از شرکت در جهاد امتناع می ورزیدند.
خداوند با نزول آیاتی این عمل آنها را سرپیچی از اطاعت خدا در جهاد محسوب نموده و مورد تهدید قرار داده است ولیکن با توجه به گستردگی رحمت الهی که فرصت هایی مکرر را برای جبران خطای بندگان ایجاد می نماید این دسته از اعراب نیز مورد شمول واقع شده و جهت شرکت در مبارزات بعدی از آنان دعوت شده است که ضمن دادن فرصتی مجدد بر ایشان در اطاعت امر خداوند اتمام حجت بوده بلکه از عذاب ناشی از تمرد نجات یابند.
موفق باشید. پورهادی