قرآن کریم (سوره محمد - آیات ۲۸ و ۲۹)
دوشنبه 13 اسفند 1403
بازدید: 36
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمُ اتَّبَعُوا مَا أَسْخَطَ اللَّهَ وَكَرِهُوا رِضْوَانَهُ فَأَحْبَطَ أَعْمَالَهُمْ ﴿٢٨﴾ أَمْ حَسِبَ الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ أَنْ لَنْ يُخْرِجَ اللَّهُ أَضْغَانَهُمْ ﴿٢٩﴾
این عذاب برای این است که آنان از آنچه خدا را به خشم آورده پیروی کردند، و خشنودی او را خوش نداشتند در نتیجه اعمالشان را تباه و بی اثر کرد. (۲۸) بلکه کسانی که در دل هایشان بیماری است، گمان کردند که خدا کینه هایشان را آشکار نخواهد کرد. (۲۹)
قرآن کریم (سوره محمد - آیات ۲۸ و ۲۹)
شرح :
خدای متعال خوان کرمش را برای بهرمند شدن بندگان از انواع نعمت ها و لذت گشوده تا ضمن استفاده از آنها در جهت بندگی انجام وظیفه نمایند ولیکن گروهی به لذت تعیین شده در حدود شرعی که حق هر فرد مقرر شده اکتفا نکرده و سعی در گسترش مالکیت و قلمرو قدرت خود دارند و بر این قدرت طلبی تا آنجا پیش می روند که حقوق دیگران را پایمال و مرتکب جرم می گردند.
مادامی که فرد فقط به لذات فانی مشغول و از اطاعت خدا و پذیرفتن ندای حق سرپیچی می کند ، خداوند به او مهلت می دهد هر چند که ممکن است فرصت گرانبهای هدایت به نام عمر را بر باد دهد ؛ اما وقتی گرفتار طمع در لذت و قدرت شد علیه خدا به مبارزه برخاسته و به یک مجرم تبدل شده است.
از این مرحله به بعد رحمت خدا که به صورت پوشیده ماندن گناه و حفظ آبرو با داشتن موقعیت اجتماعی همراه با انواع موفقیت ها بوده از فرد مجرم قطع و مورد تهدید واقع شده ، علائم هشدارها یکی پس از دیگری در قالب نصایح نهی گونه اطرافیان و مخالفت های مظلومین برای او ظاهر می گردد تا جائی که دیگر حجت بر او تمام شده مورد غضب الهی قرار می گیرد.
ظهور خشم خدا الزاما موکول به قیامت نیست بلکه برای عبرت دیگران بعضا در همین دنیا آشکار گشته و از جمله زیان دیدگان در دنیا و آخرت خواهند شد.
موفق باشید. پورهادی