المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم (سوره محمد - آیات ۲۰ و ۲۱)
    
بازدید: 39
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
وَيَقُولُ الَّذِينَ آمَنُوا لَوْلَا نُزِّلَتْ سُورَةٌ ۖ فَإِذَا أُنْزِلَتْ سُورَةٌ مُحْكَمَةٌ وَذُكِرَ فِيهَا الْقِتَالُ ۙ رَأَيْتَ الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ يَنْظُرُونَ إِلَيْكَ نَظَرَ الْمَغْشِيِّ عَلَيْهِ مِنَ الْمَوْتِ ۖ فَأَوْلَىٰ لَهُمْ ﴿٢٠﴾ طَاعَةٌ وَقَوْلٌ مَعْرُوفٌ ۚ فَإِذَا عَزَمَ الْأَمْرُ فَلَوْ صَدَقُوا اللَّهَ لَكَانَ خَيْرًا لَهُمْ ﴿٢١﴾
مؤمنان می گویند: چرا سوره ای نازل نمی شود؟ ولی هنگامی که سوره ای محکم و بی شبهه نازل می شود و در آن از جهاد سخن به میان آمده است، آنان را که در دل هایشان بیماری است، می بینی مانند کسی که در بیهوشی مرگ افتاده، به تو می نگرند و سزاوارشان هم ، همین حالت است. (۲۰) فرمانبرداری و سخن پسندیده و نیک برای آنان شایسته تر است. پس اگر هنگامی که فرمان قطعی و مسلم شود با خدا از سر صدق و راستی درآیند، بی تردید برای آنان بهتر است. (۲۱)


 قرآن کریم (سوره محمد - آیات ۲۰ و ۲۱)


 شرح :
قرآن با بیان حقایق در اذهان روشنگری ایجاد نموده و با قرار دادن اعمالی به عنوان وظیفه انسان ها را تربیت می نماید که در آیات شریفه این دو موضوع مطرح شده است :
 الف ) شرط اول بندگی ایمان به خدا ، به عنوان  ناظری آگاه است که اطاعتش شرط رستگاری است ولیکن افرادی که هنوز به این مرتبه از ایمان نرسیده اند ، با اظهاراتی که عمدتا بی محتواست سعی در به دست آوردن اعتماد مومنین دارند بلکه بتوانند در جایگاه حاکم بر اجتماع قرار گیرند.
خدای متعال با صدور فرمان جهاد که مستلزم اطاعت برای فداکاری تا مرز شهادت است بی اعتقادی این افراد فرصت طلب را آشکار نموده و توطئه ی آنها را خنثی کرده و جامعه ی مومنین را از نفوذ این دشمنان پنهان محفوظ می فرماید.
ب) خالق انسان برای او طبعی بلند و خواسته های نامحدود قرار داده تا بدینوسیله قوای عقلی و اراده ی این خلقت عالی را برای طی مسیر ابدیت مستعد نماید. ولیکن این وجود شریف در مسیر کمال دچار انواع آفات ناشی از حب دنیا شده و طبع عالی و همت بلند خود را صرف کسب نعمت های فانی می نماید.
این افراد با محدودیت های مختلفی از جمله رعایت حقوق دیگران برخورد می کنند که برای عبور از آن متوسل به حیله گری و نهایتا مبارزه ای آشکار میگردند.
پروردگار عالم برای کنترل این گروه انسانهای منحرف شده از مسیر کمال و جلوگیری از تخریب جامعه انسانی از عواقب وخیم عملکرد آنها جهاد را مقرر فرمود و آن را از جمله ارکان دینداری قرار داد.
جهاد در مرتبه ی اول تربیت کننده ی مومن برای درک خلوص نیت است و در مرتبه ی بعدی اصلاح کننده ی جامعه از خطاهای تشکیلاتی و حاکمیت است که ضامن سلامت جامعه مسلمین خواهد بود.
به همین دلیل خداوند برای مجاهدان اجری عظیم شامل برکات در دنیا و جایگاهی رفیع در آخرت لحاظ فرموده و کشته شدگان در این راه با عنوان شهید دارای احترام خاصی نزد خدا هستند که بر خوان کرمش تا ابد میهمان می باشند.

 موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.