قرآن کریم( سوره احقاف - آیه ۳۶)
جمعه 3 اسفند 1403
بازدید: 48
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
فَاصْبِرْ كَمَا صَبَرَ أُولُو الْعَزْمِ مِنَ الرُّسُلِ وَلَا تَسْتَعْجِلْ لَهُمْ ۚ كَأَنَّهُمْ يَوْمَ يَرَوْنَ مَا يُوعَدُونَ لَمْ يَلْبَثُوا إِلَّا سَاعَةً مِنْ نَهَارٍ ۚ بَلَاغٌ ۚ فَهَلْ يُهْلَكُ إِلَّا الْقَوْمُ الْفَاسِقُونَ
پس صبر کن همان گونه که پیامبران اولوالعزم صبر کردند، و برای آنان شتاب مکن، روزی که آنان آنچه را که وعده داده می شوند ببینند، گویی فقط ساعتی از یک روز درنگ داشتند؛ ابلاغی است برای همه؛ پس آیا جز مردم نافرمان هلاک می شوند؟
قرآن کریم( سوره احقاف - آیه ۳۶)
شرح :
وجود انسان به قوای عقلی بی شماری مجهز شده که به صورت استعداد های نهفته در ذات او محفوظ است و هنوز هم بسیاری از آنها ناشناخته مانده است.
هر کدام از این قوا ، برای شکوفا شدن بایستی در شرایط مساعد قرار گیرد که مشخص نیست فراهم شدن آن ، در چه شرایطی ، چند سال و با چه کیفیتی تحقق یابد.
بنابراین در مواجه شدن با افراد مخالف باید صبر کرده و از نفرین یا برخورد افراطی خودداری کرد. سپری شدن مدتی ظاهرا طولانی به نام عمر نباید باعث نگرانی مومنین شود زیرا اولا آنچه انسان در پیش دارد ابدیت است پس عمر دنیا هر قدر هم طولانی باشد در مقابل ابدیت لحظه ای بیش نیست.
ثانیا مدت عمر در نظر گرفته شده در واقع فرصتی از جانب خداست تا شرایط تغییر افکار برای درک حقایق فراهم شود به همین دلیل پیامبر اسلام به عنوان "سیدالمرسلین " همیشه برای هدایت امت دعا می فردند که به همین دلیل رحمت للعالمین لقب گرفتند.
پس می توان گفت : معرفی پیامبران اولوالعزم به عنوان مصادیق صبوری برای توجه دادن به حقیقتی است که به عنوان دستورالعمل رفتاری در کتاب آسمانی ایشان بیان شده است تا شاهدی بر صحت این آیه ی شریفه باشد.
موفق باشید. پورهادی