المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم( سوره احقاف - آیه ۱۶)
    
بازدید: 51
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
أُولَٰئِكَ الَّذِينَ نَتَقَبَّلُ عَنْهُمْ أَحْسَنَ مَا عَمِلُوا وَنَتَجَاوَزُ عَنْ سَيِّئَاتِهِمْ فِي أَصْحَابِ الْجَنَّةِ ۖ وَعْدَ الصِّدْقِ الَّذِي كَانُوا يُوعَدُونَ 
اینانند کسانی که ما از آنان بهترین اعمالی که انجام داده اند می پذیریم، و از گناهانشان در زمره اهل بهشت در می گذریم؛ وعده درست و راست که همواره به آن وعده داده می شدند.


قرآن کریم( سوره احقاف  - آیه ۱۶)


  شرح :
خدای متعال برای تشویق مومنین به تلاش در بالا بردن درجات ایمان روش هایی در گفتار به کار می برد که چند مورد از آنها در این آیه ی شریفه بیان فرموده است :
 ۱-  نَتَقَبَّلُ عَنْهُمْ أَحْسَنَ : بهترین ها را می پذیریم.
در حالی که خداوند در آیات مختلف فرموده است که عمل مومنان به هر مقدار و هر کیفیت باشد پذیرا خواهد بود و از این تاکید نتیجه می گیریم که منظور از " بهترین ها " اعمالی هستند که با معرفت هر چه تمامتر همراه با خلوص نیت انجام می شوند که اشاره به ضرورت رشد معنوی برای عموم مردم دارد.


۲- وَنَتَجَاوَزُ عَنْ سَيِّئَاتِهِمْ فِي أَصْحَابِ الْجَنَّةِ ۖ: و از گناهانشان در زمره اهل بهشت در می گذریم؛
این جمله حاوی اصول رفتاری انسان است که به طور اجمال چنین خواهد بود :
روش زندگی انسان به طور کلی بر اساس آزمون خطاست به همین سبب توبه برای او قرار داده شد تا بتواند آثار خطاهای واقع شده را برطرف و خسارات وارده را به یاری خدا جبران نماید.
دانستن این اصل مهم باعث می شود که مردم از طرد نمودن فرد خطاکار احتراز نموده بلکه خطاهای مشاهده شده از یکدیگر را متحمل شده صبورانه رهنمودهای لازم را به همراهان ارائه دهیم تا جملگی حرکت جمعی به سوی بهشت داشته باشیم همچنان که آیه ی شریفه می فرماید : " أَصْحَابِ الْجَنَّةِ ۖ: رفقای بهشتی".


۳- وَعْدَ الصِّدْقِ : این وعده راست و درست است.

خطای دیگران را تحمل کردن همراه با ارائه ی رهنمود در عمل کار مشکلی بوده مستلزم داشتن ایمان به صحت این روش و تاثیر آن در نجات انسان هاست که برای رسیدن به سعادت ضرورت دارد لذا خدای متعال برای تثبیت این اعتقاد بر توجه به " راست بودن وعده ی الهی" تاکید فرموده است.

موفق باشید. پورهادی


  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.