قرآن کریم (سوره احقاف - آیه ۱۱)
دوشنبه 29 بهمن 1403
بازدید: 51
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
وَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لِلَّذِينَ آمَنُوا لَوْ كَانَ خَيْرًا مَا سَبَقُونَا إِلَيْهِ ۚ وَإِذْ لَمْ يَهْتَدُوا بِهِ فَسَيَقُولُونَ هَٰذَا إِفْكٌ قَدِيمٌ
و کافران درباره مؤمنان گفتند: اگر [آیین محمّد] بهتر [از آیین ما] بود بر ما نسبت به آن پیشی نمی گرفتند. و چون به وسیله آن هدایت نیافتند، به زودی خواهند گفت: این یک دروغ قدیمی است.
قرآن کریم (سوره احقاف - آیه ۱۱)
شرح :
میدان پیشرفت در موضوعات مختلف زندگی برای عموم مردم باز بوده و هر کسی می تواند متناسب با تلاش و تجربه ی خویش از فرصت ها بهرمند شود. بعضی افراد پس از چند بار موفقیت مغرور شده و خود را لایق بلکه حاکم بر اوضاع اجتماع احساس می کنند و توقع دارند دیگران رای ایشان را ملاک انتخاب در هر موضوعی قرار دهند.
در زمان پیامبر اسلام برای بزرگان مکه این احساس به آنجا رسیده بود که رای به تشخیص بر حق بودن یا رد صحت دین اسلام را به خود اختصاص داده ، انتظار داشتند طبقات ضعیف اجتماع از ایشان تبعیت داشته باشند به همین دلیل می گفتند :" اگر دین اسلام ازآئین پدران ما بهتر بود ما زودتر از دیگران آن را می پذیرفتیم".
غافل از اینکه خدای متعال به همه افراد بشر قوای عقلانی کافی لازمه درک خوب و بد را عطا فرموده است.
بنابراین میزان تشخیص حق یا باطل بودن دین متناسب با فطرت پاک هر فرد صورت می گیرد و پیشرفت مالی یا موقعیت اجتماعی افراد برای درک حقانیت دین ملاک نیست.
در نتیجه چنین ادعایی توسط صاحبان قدرت و ثروت در هر زمان نشانه ی غرور و حسادت آنها نسبت به افراد متقی حاضر در جامعه بوده و می خواهند با این روش حق جویان را تحقیر و از گرایش مردم به دین خدا و پذیرش هدایت آنها جلوگیری نمایند.
موفق باشید. پورهادی