قرآن کریم (سوره جاثیه - آیه ۳۵)
جمعه 26 بهمن 1403
بازدید: 55
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
ذَٰلِكُمْ بِأَنَّكُمُ اتَّخَذْتُمْ آيَاتِ اللَّهِ هُزُوًا وَغَرَّتْكُمُ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا ۚ فَالْيَوْمَ لَا يُخْرَجُونَ مِنْهَا وَلَا هُمْ يُسْتَعْتَبُونَ
این [عذاب] برای این است که شما آیات خدا را به مسخره گرفته اید و زندگی دنیا، شما را فریفت؛ پس امروز نه آنان را از آتش بیرون آورند و نه از آنان می خواهند که عذرخواهی کنند.
قرآن کریم (سوره جاثیه - آیه ۳۵)
شرح :
وجود انسان این اشرف مخلوقات در معرض آفات خطرناکی قرار دارد که هر کدام به تنهایی می تواند باعث هلاکت او گردد. همچنان که هر نوع بیماری جسمی آثار و عواقب خاص خود را دارد ، بیماریهای روحی نیز دارای تاثیرات مخربی هستند که مانند طوفانی سهمگین دنیا و آخرت فرد را منهدم می کنند.
از جمله آفات خطرناک صفت تمسخر است که به علت داشتن آثار تخریبی نابود کننده از طرف خداوند شدیدا نهی و مورد تهدید واقع شده است که چند مورد از اثرات مخرب آن به طور مختصر تقدیم می شود :
۱- شخصی که مورد تمسخر قرار می گیرد احساس ضعف و تنهایی کرده و از حضور در اجتماع و مزایای زندگی جمعی محروم می شود و دچار انزوا می گردد که سبب رکود و اضمحلال استعدادهای او خواهد بود.
۲- تمسخر ، ابزار دشمنان علیه شخصیت های برجسته و مفید اجتماع بوده تا بدینوسیله ایشان را در نظر مردم تحقیر نمایند و این امر محرومیت اجتماع از علم و تجربه ی آنها را به دنبال خواهد داشت.
از نظر قرآن میل افراطی برای بهرمند شدن از جاذبه های دنیا از قبیل شهرت ، قدرت ، ثروت و شهوت باعث می شود تا فریفتگان برای دستیابی به به آن لذت ها به حریم دیگران تجاوز نموده تا آنجا که ارزشها را پایمال و انسانهای پایبند به ارزشها را نیز به هر روشی از میان بردارند و تمسخر یکی از این روشهاست ، زیرا این افراد مانع برای آنها مانع محسوب می شوند.
به همین دلیل خدای متعال افراد مسخره کننده را به عذابی تهدید نموده که نه تنها راه نجاتی برای آن وجود نداشته بلکه هیچ گونه عذر خواهی نیز از آنها پذیرفته نمیشود زیرا صدمات وارد شده به تمسخر شوندگان دیگر قابل جبران نیست.
موفق باشید. پورهادی