المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم ( سوره زخرف - آیات ۷۴ الی ۷۷)
    
بازدید: 65
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
إِنَّ الْمُجْرِمِينَ فِي عَذَابِ جَهَنَّمَ خَالِدُونَ ﴿٧٤﴾ لَا يُفَتَّرُ عَنْهُمْ وَهُمْ فِيهِ مُبْلِسُونَ ﴿٧٥﴾ وَمَا ظَلَمْنَاهُمْ وَلَٰكِنْ كَانُوا هُمُ الظَّالِمِينَ ﴿٧٦﴾ وَنَادَوْا يَا مَالِكُ لِيَقْضِ عَلَيْنَا رَبُّكَ ۖ قَالَ إِنَّكُمْ مَاكِثُونَ ﴿٧٧﴾
بی تردید گناهکاران در عذاب دوزخ جاودانه اند. (۷۴) از آنان سبک نگردانند و آنان در آنجا نومیدند، (۷۵) و ما بر آنان ستم نکردیم، ولی آنان خود ستمکار بودند، (۷۶)  و فریاد می زنند: ای مالکِ ، پروردگارت ما را بمیراند. می گوید: یقیناً شما ماندنی هستید. (۷۷)


قرآن کریم ( سوره زخرف - آیات ۷۴ تا ۷۷)


  شرح :
خداوند قدرت مطلق و ذات بی نیاز است ، نه احتیاجی به عبادت بندگان دارد نه از مجازات گنهکار سود یا لذت می برد بنابراین آنچه در دوزخ جریان دارد ، مراحلی از تجلی قدرت خداست که مرحله ی دیگری از ایجاد تحول برای بازماندگان از سعادت یعنی گنهکاران است که به علت آلوده شدن به گناه در مسیر کمال متوقف شده است.
عاملی به نام گناه استعدادهای ذاتی انسان را در پشت پرده های غفلت متوقف می کند طوری که فرد مجرم قادر به درک حقایق و معارف نیست. خالق انسان چگونگی برطرف نمودن آثار گناه از وجود مجرمین و تربیت آنها را می داند لذا آنچه به عنوان عذاب در محیطی به نام جهنم اجرا می شود در واقع عملیات بازسازی قوای روحی تضعیف شده فرد است تا آمادگی ورود به محیطی کاملا مساعد برای رشد یعنی بهشت را پیدا کند.


دلائل موجود در این آیات مبنی بر صحت این استنباط مختصرا تقدیم می گردد :
 ۱- تنها وجودی که بذاته بی نهایت است ذات خداست و سایرین اعم از بهشتیان و دوزخیان تحت اراده ی خدا و در جهت تحقق حکمت او تداوم می یابند بنابراین  جاودانگی جهنم تهدیدی قدرتمند از جانب خدا در مقابل لجاجت مجرمین است تا ضعف آنها را آشکار و آماده پذیرش تحول نماید .
۲- انسان ضعیف چگونه می تواند آتش سوزانی که آهن را ذوب می سازد تحمل کرده نه تنها نمیرد بلکه کاملا هشیارانه اظهار پشیمانی یا تقاضای مرگ کند،
نتیجه می گیریم چنین مقاومتی توسط خدا برای آنها ایجاد شده تا بتوانند با تحمل چنین فشارهای دردناکی مراحل تزکیه را طی نمایند.
لازم بذکر است اعطای مقاومت برای تحمل عذاب جهنم اولا به معنای سبک شدن درد عذاب نیست بلکه زمینه ساز درک عذاب بیشتر در جهت پاک شدن است.
ثانیا وحشت جهنم و شدت درد عذاب به هیچ وجه قابل تصور هم نیست تا چه برسد به قابل تحمل بودن بنابراین چگونگی تحمل عذاب برای گنهکار تا موعد مقرر  از اسرار الهی است و آنچه بیان می گردد صرفا در مقام بحث و استدلال در حکمت و رحمت واسعه ی پروردگار عالم است و الله عالم.

  موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.