قرآن کریم ( سوره رخرف - آیات ۶۶ و ۶۷)
دوشنبه 15 بهمن 1403
بازدید: 72
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
هَلْ يَنْظُرُونَ إِلَّا السَّاعَةَ أَنْ تَأْتِيَهُمْ بَغْتَةً وَهُمْ لَا يَشْعُرُونَ ﴿٦٦﴾ الْأَخِلَّاءُ يَوْمَئِذٍ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ إِلَّا الْمُتَّقِينَ ﴿٦٧﴾
آیا جز این انتظاری دارند که ناگاه قیامت در رسد در حالی که نمی فهمند؟ (۶۶) در آن روز دوستان دشمن یکدیگرند مگر پرهیزکاران. (۶۷)
قرآن کریم ( سوره رخرف - آیات ۶۶ و ۶۷)
شرح :
پروردگار عالم برای تربیت بشر فرصت کافی و امکانات لازم همراه با دلائل عقلی قرار داد تا انتخابی آزاد بر اساس شناخت ارزش ها داشته باشند اما برخی افراد کوته فکر که مجذوب جلوه های دنیا شده اند ، ارزش این فرصت ها را درک نکرده بلکه انتظار تحولی سریع یا مشاهداتی غیر معمول دارند غافل از اینکه در صورت وقوع قیامت یا ورود به عالم حقیقت دیگر فرصت بازگشت برای کسب فضائل وجود نخواهد داشت. سپس خداوند وضعیت این افراد درقیامت را بیان می فرماید که از دوجنبه قابل بررسی است :
۱- افرادی که در دنیا پرهیزگار بوده اند دارای دوستی پایدار در دنیا و آخرت خواهند بود زیرا اینان ارزشهای حقیقی را ملاک دوستی قرار دادند که عاملی پایدار بوده و به سمت ابدیت سیر می کند به همین دلیل پیروانش را جاودانگی می بخشد.
۲- کسانی که عامل دوستی آنها اشتراک منافع در ثروت اندوزی یا همفکری در کسب قدرت اجتماعی و ... بوده است در آخرت باهم دشمن خواهند بود زیرا این نعمت ها بذاته محدود و ناپایدارند به همین دلیل اولا به دلیل محدود بودن ، نیاز طالبان را کفایت نمی کند و پس از مدتها تلاش و صرف عمر در مرحله ی نتیجه گیری باعث نزاع و اختلاف شده به فساد و تفرقه توام با دشمنی و درگیری می انجامد.
ثانیا این عوامل بذاته ناپایدار بوده و حتی در مقابل حوادث متحول کننده دنیا هم پایداری ندارند تا چه برسد به آخرت که صورت های مادی محو شده و فقط حقایق ظاهر می شوند لذا دوستی هایی که بر اشتراک منافع مادی بوده محو شده و پیروانشان دچار تفرقه و دشمنی می گردند.
موفق باشید. پورهادی