المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم ( سوره زمر - آیات ۶۸ و ۶۹)
    
بازدید: 92
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
وَنُفِخَ فِي الصُّورِ فَصَعِقَ مَنْ فِي السَّمَاوَاتِ وَمَنْ فِي الْأَرْضِ إِلَّا مَنْ شَاءَ اللَّهُ ۖ ثُمَّ نُفِخَ فِيهِ أُخْرَىٰ فَإِذَا هُمْ قِيَامٌ يَنْظُرُونَ ﴿٦٨﴾ وَأَشْرَقَتِ الْأَرْضُ بِنُورِ رَبِّهَا وَوُضِعَ الْكِتَابُ وَجِيءَ بِالنَّبِيِّينَ وَالشُّهَدَاءِ وَقُضِيَ بَيْنَهُمْ بِالْحَقِّ وَهُمْ لَا يُظْلَمُونَ ﴿٦٩﴾
و در صور دمیده می شود، پس هر که در آسمان ها و زمین است می میرد، مگر کسی را که خدا بخواهد، آن گاه بار دیگر در صور دمیده می شود، ناگاه همه آنان بر پای ایستاده می نگرند. (۶۸) و زمین به نور پروردگارش روشن می شود، و کتاب را می نهند، و پیامبران و گواهان را بیاورند ومیانشان به حقّ وراستی داوری شود، وآنان مورد ستم قرار نمی گیرند؛ (۶۹)


قرآن کریم ( سوره زمر - آیات ۶۸ و ۶۹)


شرح :
پروردگار عالم برای هدایت بشر از طریق ارائه ی دلائل عقلی انواع راه های هدایت گشوده و به صورت اخبار یا نصایح در آیات قرآن بیان فرموده است که چند مورد در اینجا تقدیم می گردد :
الف ) طبق روایات با دمیده شدن صور نفخه ی اول همه می میرند و فقط خدا زنده می ماند. در این آیه ی شریفه گروهی از مرگ استثنا شده اند که جای تامل دارد. در حالی که قرار است همه ی موجودات غیر از خدا بمیرند.علت زنده ماندن این گروه خاص چیست؟
در سوره ی الرحمن این آیه موجود است " وَيَبْقَى وَجْهُ رَبِّكَ ذُو الْجَلَالِ وَالْإِكْرَامِ (۲۷) " و وجه باشكوه و ارجمند پروردگارت باقى خواهد ماند(۲۷).
با توجه به وعده ی الهی مبنی بر جاودانه ماندن وجه خدا این گونه استنباط می گردد که هر موجودی به میزان تجلی اسما و صفات پروردگار در وجود او با ذات خدا سنخیت پیدا می کند تا جائی که بعضی نفوس مستعد که فنای در ذات احدیت شده و "وجه الله" می گردند اینان با وقوع قیامت نیز به صورت حقیقت جاوید در محضر خدا زنده خواهند بود که طبق روایات متعدد حضرات چهارده معصوم مشمول این وعده ی الهی هستند.


ب) در روز قیامت که خورشید و سایر ستارگان خاموش می شوند ، با کدام نور افراد مسیر صحرای محشر را طی کرده و زندگی جدید را شروع می کنند؟
در آیه ی بعدی تجلی نور خدا را روشن کننده ی روز قیامت دانسته که از علم خدا ایجاد شده و هر کسی به مقدار کسب معرفت حق از این روشنایی بهرمند خواهد بود.
ج ) پیام دیگر آیات شریفه حضور شاهدان در روز قیامت و گواهی دادن ایشان در کنار پیامبر است. شاهدین افرادی با تقوا هستند که در زمان های مختلف بین هر امتی بر اساس قوانین ذکر شده در قرآن زندگی کرده اند که رفتار و عملکرد ایشان در شرایط واقعی جامعه ، بیانگر قابل اجرا بودن دین در آن زمان می باشد که اتمام حجت بر عموم مردم خواهد بود به همین دلیل در روز قیامت به عنوان شاهد خدا جهت ملاک قضاوت قرار گرفتن برای سنجش اعمال هر امت حضور خواهند داشت.

 موفق باشید.  پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.