المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم ( سوره زمر - آیات ۵۶ تا ۵۹)
    
بازدید: 93
    

بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
أَنْ تَقُولَ نَفْسٌ يَا حَسْرَتَا عَلَىٰ مَا فَرَّطْتُ فِي جَنْبِ اللَّهِ وَإِنْ كُنْتُ لَمِنَ السَّاخِرِينَ ﴿٥٦﴾ أَوْ تَقُولَ لَوْ أَنَّ اللَّهَ هَدَانِي لَكُنْتُ مِنَ الْمُتَّقِينَ ﴿٥٧﴾ أَوْ تَقُولَ حِينَ تَرَى الْعَذَابَ لَوْ أَنَّ لِي كَرَّةً فَأَكُونَ مِنَ الْمُحْسِنِينَ ﴿٥٨﴾ بَلَىٰ قَدْ جَاءَتْكَ آيَاتِي فَكَذَّبْتَ بِهَا وَاسْتَكْبَرْتَ وَكُنْتَ مِنَ الْكَافِرِينَ ﴿٥٩﴾


تا مبادا کسی گوید دریغ و افسوس بر اهمال کاری و تقصیری که در حضور خدا کردم، و بی تردید از مسخره کنندگان بودم. (۵۶ ) یا بگوید: اگر خدا هدایتم می کرد، بی تردید از پرهیزکاران بودم، (۵۷) یا چون عذاب را ببیند، بگوید: ای کاش مرا بازگشتی بود تا از نیکوکاران می شدم. (۵۸) آری، آیاتم به سوی تو آمد، پس تو آنها را انکار کردی و تکبّر ورزیدی، و از کافران بودی، (۵۹)


قرآن کریم ( سوره زمر - آیات ۵۶ تا ۵۹)


شرح :
خدای متعال خالق انسان بوده تمام صفاتش را می شناسد و می داند که این موجود در برخورد با هر موضوعی ازغم و شادی چه واکنشی نشان خواهد داد ، لذا کیفیت حال منکران معاد در قیامت را بیان فرموده تا هشداری برای عموم مردم باشد و بر آنها حجت تمام گردد.
منکران قیامت با مشاهده ی صحرای محشر به انکار خود اعتراف کرده ، در ابتدا اظهار پشیمانی می کنند ولیکن به علت عادت کردن به دروغ گفتن و تهمت زدن که حربه ی آنها در دنیا علیه مومنین بوده است همچنان سعی دارند با اظهار بی اطلاعی از واقعه ی عظیم قیامت خود را بی تقصیر جلوه دهند و بدتر از آن اینکه می خواهند گناه این بی اطلاعی را گردن خدا بیندازند به همین دلیل می گویند " لَوْ أَنَّ اللَّهَ هَدَانِي : اگر خدا مرا هدایت می کرد".
از آن جا که قیامت موعد تجلی حقیقت با پشتوانه ی قدرت کامل خدا بوده که هیچ کس را یارای مقاومت در برابر آن نیست و دیگر بازگشتی برای آن وجود ندارد  منکران در بن بست قرار گرفته و بار دیگر به تقصیر خود اعتراف کرده آرزوی بازگشت به دنیا را می کنند هر چند این درخواست بازگشت نیز از روی عادت است یعنی می خواهند با وعده ی دروغ عذاب را لغو کنند.
بنابراین میوتوان گفت که درخواست آنها از روی تکبر بوده که خود را در مقابل قدرت آشکار خدا دارای موجودیت و صاحب اختیار دیده و می خواهند با خدا وارد معامله شوند ؛ به همین دلیل از سوی خداوند به آنها جواب رد داده شده و به آنها متکبر خطاب می شود.

 موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.