قرآن کریم (سوره زمر - آیات ۳۲ تا ۳۵)
چهار شنبه 26 دی 1403
بازدید: 98
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
فَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ كَذَبَ عَلَى اللَّهِ وَكَذَّبَ بِالصِّدْقِ إِذْ جَاءَهُ ۚ أَلَيْسَ فِي جَهَنَّمَ مَثْوًى لِلْكَافِرِينَ ﴿٣٢﴾ وَالَّذِي جَاءَ بِالصِّدْقِ وَصَدَّقَ بِهِ ۙ أُولَٰئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ ﴿٣٣﴾ لَهُمْ مَا يَشَاءُونَ عِنْدَ رَبِّهِمْ ۚ ذَٰلِكَ جَزَاءُ الْمُحْسِنِينَ ﴿٣٤﴾ لِيُكَفِّرَ اللَّهُ عَنْهُمْ أَسْوَأَ الَّذِي عَمِلُوا وَيَجْزِيَهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ الَّذِي كَانُوا يَعْمَلُونَ ﴿٣٥﴾
پس چه کسی ستمکارتر است از آنکه بر خدا دروغ بندد و سخن راست و درست را چون به سوی او آمد، تکذیب کند؟ آیا دوزخ جایگاهی برای کافران نیست؟(۳۲) و آنکه سخن راست و درست آورد و کسانی که آن را باور کردند، اینانند که پرهیزکارانند. (۳۳) برای آنان نزد پروردگارشان آنچه بخواهند فراهم است؛ این است پاداش نیکوکاران؛ (۳۴) تا خدا زشت ترین اعمالی که انجام دادند از آنان محو کند، و آنان را بر پایه بهترین عملی که همواره انجام می دادند پاداش دهد. (۳۵)
قرآن کریم (سوره زمر - آیات ۳۲ تا ۳۵)
شرح :
به طور معمول محروم شدن از حقوق فردی یا اجتماعی ستم محسوب می شود و این محرومیت هر چقدر ابعاد گسترده تری داشته باشد یا افراد بیشتری را مشمول شود ستمی بزرگتر خواهد بود. خدای متعال خالق هستی و حق مطلق بوده که ملاک سنجش بهرمندی هر امری از حقیقت است.
بنابراین شناخت انسان نسبت به خدا هر قدر از درجه ی بالاتری برخوردار باشد قدرت تشخیص حقیقت در امور برای او بیشتر خواهد بود در نتیجه بهتر می تواند مصالح زندگی را درک نموده تصمیمی صحیح تر و عملکردی دقیق تر داشته باشد که تعیین کننده ی کم و کیف زندگی دنیا و سعادتمندی در آخرت را به دنبال دارد.
بنابراین شناخت خدا و پذیرش دعوت حق ، تامین کننده ی زندگی دنیا و سعادت اخروی بوده و اگر کسی به هر طریقی تکذیب حق کرده و مانع شناخت مردم به خدا گردد بالاترین ستم را مرتکب شده زیرا باعث محرمیت انسان از تمام هستی دنیا و آخرت شده است لذا مستحق بالاترین مجازات خواهد بود.
نقطه ی مقابل این ستمگران افرادی قرار دارند که برای شناخت خدا و رساندن ندای حق به مردم کوشش نموده اند ؛ اینان علاوه بر نجات خویش عامل نجات عموم انسانها هستند به همین دلیل خداوند چند پاداش خاص به ایشان وعده داده است :
۱- انتخاب انواع نعمت ها در دنیا به اضافه توفیق هر نوع عملی که عبادت محسوب شده و سعادت اخروی را به دنبال داشته باشد.
۲- انسان به طور معمول با روش آزمون و خطا طی طریق می کند به همین دلیل امکان ارتکاب گناه برای او وجود دارد که خداوند وعده ی آمرزش را برای رسولان حق تضمین نموده است که این وعده هم شامل پیامبران می شود و هم مبلغین در زمانهای آینده که شاهدین از طرف خدا محسوب می گردند.
۳- علاوه بر پذیرفته شدن توبه ی ایشان پاداش بهترین عملی که امکان انجام آن در دنیا قابل تصور بود برایشان لحاظ خواهد شد.
موفق باشید. پورهادی