قرآن کریم ( سوره ص - آیات ۱۳ الی ۱۴)
شنبه 15 دی 1403
بازدید: 105
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
وَأُمِرْتُ لِأَنْ أَكُونَ أَوَّلَ الْمُسْلِمِينَ ﴿١٢﴾ قُلْ إِنِّي أَخَافُ إِنْ عَصَيْتُ رَبِّي عَذَابَ يَوْمٍ عَظِيمٍ ﴿١٣﴾ قُلِ اللَّهَ أَعْبُدُ مُخْلِصًا لَهُ دِينِي ﴿١٤﴾
و مأمورم که نخستین تسلیم شدگان او باشم. (۱۲) بگو: اگر پروردگارم را نافرمانی کنم از عذاب روزی بزرگ می ترسم. (۱۳) بگو: فقط خدا را در حالی که ایمان و عبادتم را برای او خالص می کنم، می پرستم. (۱۴)
قرآن کریم ( سوره ص - آیات ۱۳ الی ۱۴)
شرح :
خدای متعال عالم را خلق فرمود و برای هر صنف از مخلوقات قوانین خاص وضع نمود. برهم کنش جامدات را تحت قوانین فیزیک و شیمی گیاهان و حیوانات را تابع غرایز و قوانین طبیعی مربوطه به هر کدام کنترل نموده و در مسیر هدف کلی خلقت هدایت فرمود.
پروردگار عالم برای انسان قوانینی جامع نوشته که در کتب آسمانی توسط پیامبران در هر دوره ابلاغ و سپس با لحاظ نمودن اختیار در عمل کردن تحت قوای عقلی فرصت لازم را تعیین فرمود.
برای هر مخلوقی نزد خداوند متناسب با عملکرد او بر اساس قوانین مربوطه جایگاهی مشخص شده است که هیچ گونه تبعیضی امکان پذیر نیست. برای انسان به عنوان اشرف مخلوقات مسیری به سوی کمال مطلق که پیوستن به حق باشد تعیین گردید که متناسب با تقوای او دارای مراتب و درجاتی است.
هر کدام از بندگان مرتکب تخلفی گردند از مرتبه ی کسب شده ساقط خواهد شد که این قانون در عملکرد خداوند " سنت الهی" نامیده شده از فرشتگان و اجنه گرفته تا انسان ها با عنوان پیامبر یا پیروان همگان در برابر آن یکسان است.
ملاک قرار گرفتن در درجات عالیه که " مراتب قرب الهی " نامیده شده است بر اساس کیفیت ادراک هر مخلوق از علم خدا و خلوص نیت در عمل است به همین دلیل خداوند با قاطعیت تمام به پیامبرش امر می نماید تا " تسلیم فرمان خدا بودن همراه با عبادت خالصانه را" حتی برای شخص پیامبر به عموم مردم اعلان نماید.
موفق باشید. پورهادی