قرآن کریم (سوره زمر - آیه ۱۰)
شنبه 15 دی 1403
بازدید: 104
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
قُلْ يَا عِبَادِ الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا رَبَّكُمْ ۚ لِلَّذِينَ أَحْسَنُوا فِي هَٰذِهِ الدُّنْيَا حَسَنَةٌ ۗ وَأَرْضُ اللَّهِ وَاسِعَةٌ ۗ إِنَّمَا يُوَفَّى الصَّابِرُونَ أَجْرَهُمْ بِغَيْرِ حِسَابٍ ﴿١٠﴾
بگو: ای بندگان مؤمنم! از پروردگارتان پروا کنید. برای کسانی که پرهیزکار و نیکوکار باشند در این دنیا هم ، پاداش نیکی است و زمین خدا گسترده است. فقط شکیبایان پاداششان را کامل و بدون حساب دریافت خواهند کرد. (۱۰)
قرآن کریم (سوره زمر - آیه ۱۰)
شرح :
خلقت عالم با برنامه ای دقیق و پیوسته از طرف خدای متعال صورت گرفته است که به صورت مراحلی پشت سر هم اجرا شده و به سمت کمال مطلق حرکت می کند. عوالم ذکر شده در روایات هر کدام تحولات خاص خود را داشته که مقدمه ی ورود به عالم دیگر را فراهم می سازد.
دنیای فعلی ترکیبی از ماده و روح است که تحولات ظاهرا مادی در آن تحت تاثیر قوانین حقیقتی غیر قابل تغییر صادر شده از طرف خداوند صورت می گیرد.
روح انسان در عالم ملکوت خلق و با برنامه تدوین یافته ای بنام مقدرات در قالب جسمانی وارد عالم دنیا شده تا نعمت های موجود که امکانات و ابزار رشد و ترقی او محسوب می شوند را به کار گرفته و تکامل یافته برای ادامه ی حرکت با کیفیتی عالی تر وارد عالم برزخ و سپس قیامت که مرحله ی بعدی خلقت است آماده گردد.
بنابراین آنچه از نعمت های دنیا مشاهده می شود ابزار کار انسان هستند ولیکن نحوه ی به کار بستن و میزان بهرمندی از آنها توسط خالق نعمت مشخص شده و به نام قوانین دینی به او ابلاغ شده است. رعایت این قوانین در به کار گرفتن نعمت را " تقوا " می گویند.
افرادی که تحت فرمان رسول خدا و ائمه ی اطهار یا جانشینان ایشان مجری قوانین دین هستند " متقیان" خوانده می شوند. اینان با به کار بستن قوانین ذکر شده در قرآن که نحوه ی صحیح استفاده از نعمت های دنیا باشد راه پیشرفت علمی و اصولی در زندگی را طی می کنند.
خداوند زمین را عرصه ی فعالیت برای عمل به دستورات قرآن قرار داده که بایستی با تحقیق و شناخت فرصت ها در نقاط مختلف عالم اقدام نمایند. با توجه به تغییر شرایط که اقتضای کره ی خاکی است مومنین نیز بایستی از عملکرد مقتضی هر منطقه برخوردار بوده و محدودیت ها را با نقل و انتقال که مهاجرت گفته می شود ، در نوردند.
کسب موفقیت با چنین عملکردی نیازمند به داشتن آگاهی کافی با پشتوانه ی ایمان راسخ است تا مومن بتواند با تلاش پیگیر سنگینی فشار ناشی از عوامل مخالف را تحمل نماید که این ویژگی صفت " شکیبایی" نامیده می شود. خداوند به این افراد موفقیت و بهرمندی از نعمت دنیا و پاداش بی حساب در آخرت را وعده فرموده است.
موفق باشید. پورهادی