قرآن کریم (سوره یس - ایات ۵۱ و ۵۲)
دوشنبه 10 دی 1403
بازدید: 111
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
وَنُفِخَ فِي الصُّورِ فَإِذَا هُمْ مِنَ الْأَجْدَاثِ إِلَى رَبِّهِمْ يَنْسِلُونَ ﴿۵۱﴾ قَالُوا يَا وَيْلَنَا مَنْ بَعَثَنَا مِنْ مَرْقَدِنَا هَذَا مَا وَعَدَ الرَّحْمَنُ وَصَدَقَ الْمُرْسَلُونَ ﴿۵۲﴾
و در صور دميده خواهد شد پس بناگاه از گورهاى خود شتابان به سوى پروردگار خويش مى آيند (۵۱) مى گويند اى واى بر ما چه كسى ما را از آرامگاهمان برانگيخت اين است همان وعده خداى رحمان و پيامبران راست مى گفتند (۵۲)
قرآن کریم (سوره یس - ایات ۵۱ و ۵۲)
شرح :
وقوع قیامت شروع حیات و زندگی انسان با قوانین جدید است که اخباری محدود به صورت اشاره از طرف خداوند داده شده تا زمینه ساز پذیرش این تحول در حد اعتقاد باشد. در آیات شریفه به چند نکته به عنوان اخبار در حالات منکران معاد اشاره شده است که به طور اجمال بیان می گردد :
۱- وقوع قیامت به صورت دفعی بوده که امکان هیچ گونه اقدام پیشگیرانه ای از طرف مخالفین وجود ندارد.
۲- منکران معاد پس از برانگیخته شدن بدون اراده و بحالت شتابزده به سمت خداوند حرکت می کنند که نشان دهنده ی اعمال قدرت خدا و سلب اختیار از آنها است.
۳- اعتراف منکران قیامت به صدق گفتار پیامبران در خصوص وقوع قیامت نکته ای قابل توجه است که نشان دهنده ی انکار و مخالفت آگاهانه ایشان در دنیا دارد به همین دلیل مجرم شناخته می شوند.
۴- اعتراف به" رحمانیت خدا" مهمتر از هر رفتار دیگر ایشان است یعنی می دانستند که خدای متعال در دنیا به آنها نعمت ها همراه با مهلت عطا نموده بود ولیکن از بندگی سرباز می زدند.
موفق باشید. پورهادی