المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم ( سوره سبا - آیه ۴۶)
    
بازدید: 111
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُمْ بِوَاحِدَةٍ ۖ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَىٰ وَفُرَادَىٰ ثُمَّ تتفکروا ۚ مَا بِصَاحِبِكُمْ مِنْ جِنَّةٍ ۚ إِنْ هُوَ إِلَّا نَذِيرٌ لَكُمْ بَيْنَ يَدَيْ عَذَابٍ شَدِيدٍ 
بگو: من شما را فقط به یک حقیقت اندرز می دهم  اینکه دو دو و یک یک برای خدا قیام کنید، سپس درباره صاحب شما ، بیندیشید که هیچ گونه جنونی ندارد، او برای شما از عذاب سختی که پیش روست، جز بیم دهنده ای نیست.

قرآن کریم ( سوره سبا - آیه ۴۶)


 شرح :
پروردگار متعال به همه ی افراد بشر قوای عقلی لازم برای اندیشیدن و درک حقایق را عطا نموده تا بتوانند با تفکر فردی در بدیهیات پیرامون خود به درک موضوعات بزرگ و پیچیده رسیده و بر عالم طبیعت تسلط یابد.
همین ویژگی عامل درک مفاهیم اولیه در مصلحت های فردی بوده که در صورت محفوظ ماندن از آفات روحی نظیر حسد، غرور، تکبر و... رشد نموده به درک مفاهیم مراتب عالی تر برای پذیرفتن مسئولیت های اجتماعی نائل خواهد آمد.
خدای متعال برای برانگیختن قوای عقلی هر فرد و محفوظ داشتن او در مقابل هجوم فکری مخالفین قیام به صورت "یک به یک " را توصیه فرموده است تا هر فرد در تنهایی و به دور از وسوسه و تحریک های دیگران به درک حقیقت رسیده و سپس ادراکات خود را با همفکران خود در میان گذارد که با عنوان " دو به دو" بیان شده است.
بدین ترتیب اجتماع مومنین موحد شکل می گیرد و توانایی حضور در اجتماع و مقاومت در مقابل قدرت مخالفین پیدا کرده ،قدرت تشکیلاتی را پایه ریزی می کنند که به مرور زمان عامل پیدایش دولت های اسلامی پایدار می گردد.

 موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.