المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم ( سوره سبا - آیات ۳۵ و ۳۶)
    
بازدید: 108
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
وَقَالُوا نَحْنُ أَكْثَرُ أَمْوَالًا وَأَوْلَادًا وَمَا نَحْنُ بِمُعَذَّبِينَ ﴿٣٥﴾ قُلْ إِنَّ رَبِّي يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ يَشَاءُ وَيَقْدِرُ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ ﴿٣٦﴾
و گفتند: اموال و فرزندان ما از شما بیشتر است و ما را عذاب نخواهند کرد. (۳۵) بگو: یقیناً پروردگارم روزی را برای هر کس بخواهد وسعت می دهد یا تنگ می گیرد، ولی بیشتر مردم  معرفت و آگاهی ندارند. (۳۶)

قرآن کریم ( سوره سبا - آیات ۳۵ و ۳۶)


 شرح :
خدای متعال در ذات هر انسانی استعدادها را به نحوی خلق فرموده که هر کدام در شرایطی خاص پرورش و ظهور یافته و کیفیت زندگی افراد را تعیین می کند.
برخی با تحمل سختی در اول زندگی موفق به کسب معرفت پروردگار و دریافت یاری او شده ،سپس گشایش و سعادت در آخر عمر نصیب ایشان می گردد.گروهی دیگر زندگی را با فراوانی نعمت شروع نموده سپس با تحمل محرمیت از دست آوردها به علت وقوع حوادث در آخر عمر مواجه شده و بدین سبب توفیق درک حقایقی خاص از حکمت خدا پیدا می کنند. بعضا نیز مواردی مشاهده می گردد که بنا به دلائلی خاص و به طور استثنایی تمام طول عمر در سختی به سر برده و یا مواردی اندک که تمام عمر آنها در فراوانی نعمت به سر می شود.
در تمام این موارد عواملی دخالت دارند که براساس حکمت پروردگار و متناسب با صفات درونی افراد ، برای رشد یافتن در شرایط خاصی از زندگی واقعی مقدر گردیده که در صورت عملکرد صحیح بندگان در نهایت به سعادت ختم خواهد شد.
برخی افراد کوته نظر در برخورداری از نعمت های دنیا گذرا بودن آن را درک نکرده و گشایش موجود را علامت توجه خاص خدا به خود دانسته بر دیگران احساس برتری پیدا می کنند.
ایشان از حکمت نهفته پروردگار در باطن غافل شده و وظیفه ی خود را در قبال نعمت های موجود و چگونگی به کار گرفتن آنها در جهت اهداف مورد نظر خالق را ندانسته ، به صرف لذت بردن موقت اکتفا می کنند.
در این آیات شریفه نسبت به این تفکر اشتباه تذکر داده شده است زیرا همیشه نعمت ها را امانت الهی برای به کار گرفتن در جهت اهداف انسانی  بدانند. همچنین خداوند هر لحظه در حال مقدر نمودن تغییراتی جدید و دور از تصور است که می تواند عالم را دگرگون و جای فقیر و ثروتمند را تغییر دهد و این تغییرات گاهی برای عبرت و گاهی برای امتهان در ادای امانت است که هر دو صورت بر حمکت پروردگار منطق است.

  موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.