المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم( سوره روم - آیات ۳۷ الی ۳۹)
    
بازدید: 132
    

بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
أَوَلَمْ يَرَوْا أَنَّ اللَّهَ يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ يَشَاءُ وَيَقْدِرُ ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ ﴿٣٧﴾ فَآتِ ذَا الْقُرْبَىٰ حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ ۚ ذَٰلِكَ خَيْرٌ لِلَّذِينَ يُرِيدُونَ وَجْهَ اللَّهِ ۖ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ ﴿٣٨﴾ وَمَا آتَيْتُمْ مِنْ رِبًا لِيَرْبُوَ فِي أَمْوَالِ النَّاسِ فَلَا يَرْبُو عِنْدَ اللَّهِ ۖ وَمَا آتَيْتُمْ مِنْ زَكَاةٍ تُرِيدُونَ وَجْهَ اللَّهِ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْمُضْعِفُونَ ﴿٣٩﴾
آیا ندانسته اند که خدا رزق و روزی را برای هرکه بخواهد فراخ و گشاده قرار می دهد وتنگ می گیرد؟ یقیناً در این نشانه هایی است برای مردمی که ایمان دارند. (۳۷) پس حقّ خویشاوند و مسکین و در راه مانده را بده. این انفاق برای آنان که خشنودی خدا را می خواهند بهتر است؛ و اینان همان رستگارانند. (۳۸) اموال و اجناسی را که به ربا می دهید تا در میان اموال مردم فزونی یابد، نزد خدا فزونی نخواهد یافت؛ و آنچه از زکات می دهید که خشنودی خدا را می خواهید؛ پس این زکات دهندگانند که مال و ثوابشان دو چندان می شود. (۳۹)


قرآن کریم( سوره روم - آیات ۳۷ الی ۳۹)


  شرح :
کسب درآمد برای تامین هزینه ی زندگی امری ضروری بوده و گسترش ثروت به عنوان مرحله ای پیشرفته تر در مسیر فعالیت اقتصادی قرار گرفته که صحیح یا غلط بودن آن تابع شرایط خاصی است.
خدای متعال توانایی های مختلفی را به صورت استعداد بالقوه به انسان عطا فرموده که در شرایط واقعی زندگی ظهور نموده و با اندوختن تجربه و آموختن علوم مربوطه رشد یافته به نتایج مطلوب خود واصل می گردد.
در مسیر کسب ثروت بعضا به صحنه هایی برخورد می شود که ظاهرا توقف یا ادامه ی پیشرفت منوط به نادیده گرفتن حقوق دیگران است ولیکن پروردگار عالم برای هدایت کردن این استعداد توام با حفظ حقوق مردم تذکراتی فرموده است که ضمن بهبودی بخشیدن به زندگی عامل گسترش ثروت و رشد مردم خواهد شد.

تذکرات خداب متعال در آیات شریفه به طور مختصر تقدیم می گردد :
الف ) یادآوری این نکته که حالتی به نام فقر و ثروت از مقدرات پروردگار است چند تاثیر مهم دارد :
۱- باعث می شود در معاشرت با مردم افراد ثروتمند را بر فقرا ترجیح نداده و ارتباط حسنه حفظ گردد.
۲- امید به کسب ثروت مطلوب برای همه ی مردم ایجاد می شود.
۳- در صورت مواجه شدن با حوادث زیانبار و از دست دادن ثروت فقر بوجود آمده را عامل خواری ندانسته با حفظ آرامش و عزت روند طبیعی زندگی ادامه یابد.
ب) حفظ حقوق افراد مستحق اعم از خویشاوندان و سایر موارد مشابه در بین مردم از نتایج اعتقاد به توزیع ثروت توسط خداست زیرا مومن آن را امانت الهی دانسته که بایستی از طریق او به صاحبانش باز گردد بنابراین  نگران کم شدن ثروت نخواهد بود و خدا را جبران کننده می داند.همچنین عطا کردن را ادای امانت دانسته و بر کمک گیرندگان منت نخواهد گذاشت.
ج) در به کار گرفتن روش کسب ثروت و گسترش فعالیت اقتصادی بایستی به حدود الهی مقید مانده از ورود به حرامی به نام ربا جلوگیری کرد. مومنین ثروتمند بایستی دائما به این اصل مهم توجه داشته باشد که در حرام برکت وجود نداشته بلکه فراهم شدن زمینه ربا امتحان خداوند است بنابراین استعداد کشف ثروت در آنها ، موهبتی الهی است که به شرط به کار بستن دستورات خدا باعث جلب حمایت پروردگار خواهد شد در نتیجه ، فعالیت مومن در گسترش ثروت عامل ابداع فعالیت و ایجاد اشتغال جدید در جهت بهبودی بخشیدن به وضعیت اقتصادی اجتماع خواهد بود.

  موفق باشید. پورهادی


  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.