المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم( سوره عنکبوت - آیات ۶۵ و ۶۶)
    
بازدید: 136
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
فَإِذَا رَكِبُوا فِي الْفُلْكِ دَعَوُا اللَّهَ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ فَلَمَّا نَجَّاهُمْ إِلَى الْبَرِّ إِذَا هُمْ يُشْرِكُونَ ﴿٦٥﴾ لِيَكْفُرُوا بِمَا آتَيْنَاهُمْ وَلِيَتَمَتَّعُوا ۖ فَسَوْفَ يَعْلَمُونَ ﴿٦٦﴾
پس زمانی که در کشتی سوار می شوند خدا را در حالی که ایمان و عبادت را برای او خالص می کنند، می خوانند، و چون به سوی خشکی نجاتشان می دهیم به ناگاه به آیین شرک روی می آورند، (۶۵) سرانجام به آنچه به آنان عطا کردیم، ناسپاسی ورزند، و برخوردار شوند؛ سپس خواهند دانست. (۶۶)


قرآن کریم( سوره عنکبوت - آیات ۶۵ و ۶۶)


شرح :
عموم انسان ها در برخورد با انواع نعمت ها از جمله نعمت عزت ، آسایش ، امنیت و ...دارای رفتارهای متفاوتی هستند که هر کدام در معرض آفت خاصی قرار دارد.
خدای متعال برای دفع این آفات و بیدار نگاه داشتن انسان برای پیمودن مسیر هدایت صحنه هایی از حوادث را برای او ایجاد می فرماید که مناسب صفات و استعدادهای درونی هر فرد یا گروه است و در صورت برخورد صحیح با آن رویداد می تواند به نتیجه ی مطلوب ختم گردد.
به طور کلی این واکنش ها بر دو دسته هستند :
۱- افرادی که با روحیه ی حساس و زود رنج که تحمل هیچ گونه حادثه ی ناحوشایندی نداشته اند و در برخورد با کمترین خطر و کوچک ترین موانع به گله و شکایت پرداخته و تحمل لازم برای طی نمودن دورهای طبیعی زندگی و حوادث مربوطه را ندارند. این افراد در حالت آسایش اظهار ایمان می کنند اما در روز حادثه بی تاب شده با خطر سقوط معنوی مواجه هستند.
۲- افرادی که در حوادث و خطرها دارای حالت خشوع و تواضع به درگاه خدا هستند ولیکن با قرار گرفتن در فراوانی نعمت همراه با آسایش به خود فریفته شده و دچار لغزش می شوند.
برخی عملکرد خود را عامل موفقیت دانسته و دچار غرور می شوند و حمایت خدا را فراموش می کنند. گروهی دیگر غرق لذات متنوع گشته تا آنجا که تنوع  در لذت را به عبادات سرایت داده و در خداپرستی نیز تغییراتی ایجاد می کنند که به شرک ختم می گردد.
این رفتار متفاوت انسانها در شرایط یکسان ثابت می کند که وقوع حوادث و خطرات طبیعی برای حفظ موجودیت انسان از انواع آفات معنوی یک ضرورت است تا استعدادهای نهفته انسانی در ادامه ی عمر فرصت شکوفایی پیدا نموده برای کشف علوم و پیشرفت های آینده آمادگی لازم را داشته باشد.
 
  موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.