المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم( سوره عنکبوت - آیات ۴۴ و ۴۵)
    
بازدید: 145
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
خَلَقَ اللَّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ بِالْحَقِّ ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَةً لِلْمُؤْمِنِينَ ﴿٤٤﴾ اتْلُ مَا أُوحِيَ إِلَيْكَ مِنَ الْكِتَابِ وَأَقِمِ الصَّلَاةَ ۖ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ ۗ وَلَذِكْرُ اللَّهِ أَكْبَرُ ۗ وَاللَّهُ يَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ ﴿٤٥﴾
خدا آسمان ها و زمین را به حق آفرید؛ یقیناً در این نشانه ای برای مؤمنان است. (۴۴) آنچه را از این کتاب به تو وحی شده است، بخوان و نماز را برپا دار، یقیناً نماز از کارهای زشت، و کارهای ناپسند باز می دارد؛ و همانا ذکر خدا بزرگ تر است، و خدا آنچه را انجام می دهید، می داند. (۴۵)


قرآن کریم( سوره عنکبوت - آیات ۴۴ و ۴۵)


 شرح :
خداوند به علم و قدرت ذاتی خویش غنی بوده و این غنی ذاتی ایجاب می کند که علم و قدرت او در هر لحظه بر خودش تجلی کند و خلقت عالم نتیجه ی این تجلیات خداست که مرتب در حال گسترش است.
این خلقت عظیم بیهوده نبوده دارای حرکتی در جهت خواست خداست که " حق" نامیده شده است. خالق هستی برای همه ی موجودات مراتب و درجات قدرت قرار داده که هر کدام یا هر گروه مقدمه پیدایش گروه بعد بوده تا به اشرف مخلوقات در راس همه ختم شود.
حال این اشرف مخلوقات است که بایستی موجودات خلق شده در مراتب کیفی و کمی از علم و قدرت را مورد مطالعه قرار داده تا مبنای علمی ایجاد کننده ی ساختار این پدیده ها را کشف نماید.
پس از مشاهده ی مخلوقات و تحقیق در آنها که منجر به کشف علم خلقت شده آن را نشانه هایی برای درک وجود صاحب و طراح آن بداند که پیام آیه ی اول است. منظور از درک صاحب خلقت معرفت و اطاعت اوست که با پذیرفتن وظایف محوله ثابت می گردد.
لازمه ی انجام این وظایف کسب توانایی اعطایی از جانب پروردگار است که از طریق آدابی به عنوان عبادت به انسان انتقال می یابد. این عبادات شامل درک دستورات خدا و عمل به آن هاست که در قرآن آمده همچنین عباداتی در قالب کلمات و اعمالی هستند که با ایجاد مفاهیمی ذهن را روشن و آماده تفکر برای درک علوم می سازند سپس تاثیر این ادراک اعمال فرد را کنترل و هدایت نموده و تواضع لازم برای ارائه ی خدمات همه جانبه به جامعه ی بشری را نتیجه خواهد داد که رسالت اجتماعی مومن است.
عبادتی به نام نماز مجموعه ای کامل از ذکرها و اعمالی هستند که روح و جسم انسانرا تواما پرورش داده و همآهنگ می سازد به طوری که می تواند ضمن مقاومت در برابر عوامل فساد برانگیز قوای عقلی پرورش یافته شخص را در خدمت اجتماع انسانی قرار دهد.
به همین دلیل پیامبر عظیم الشان اسلام نماز را ستون دین خوانده اند و انجام آنرا در هر حالتی از سلامتی یا بیماری به صورت ایستاده ، نشسته ، خوابیده تا لحظه مرگ بر مسلمان واجب اعلان فرموده تا مومن هر لحظه خدا را حاضر و ناظر بر بندگی خود بداند .

  موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.