قرآن کریم( سوره عنکبوت - آیه ۳۸)
یکشنبه 4 آذر 1403
بازدید: 141
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
وَعَادًا وَثَمُودَ وَقَدْ تَبَيَّنَ لَكُمْ مِنْ مَسَاكِنِهِمْ ۖ وَزَيَّنَ لَهُمُ الشَّيْطَانُ أَعْمَالَهُمْ فَصَدَّهُمْ عَنِ السَّبِيلِ وَكَانُوا مُسْتَبْصِرِينَ
و عاد و ثمود را ، و از خانه های آنان برای شما نمایان است، و شیطان عمل های آنان را برایشان آراست، در نتیجه آنان را از راه باز داشت در حالی که بصیرت داشتند.
قرآن کریم( سوره عنکبوت - آیه ۳۸)
شرح :
خداوند بندگان را برای هدایت شدن و رسیدن به مراحل عالی خلق نمود تا وجود ایشان تجلی گاه انوار الهیه گردد و این تجلیات کمال انسان است که برای خالق ، هنر خلقت محسوب شده و با نشان دادن اینان به ملائک مباهات می کند ضمن اینکه خدای متعال غنی به ذات است.
بنابراین از مجازات کردن بندگان به علت سرپیچی از اطاعت لذت نمی برد بلکه جهنم را تنبیهی برای برطرف کردن آثار گناهانی قرار داده که به عنوان موانعی در برابر حرکت انسان به سوی سعادت ایجاد شده اند.
به بیانی دیگر می توان گفت جهنم کارگاه بازیافت فضائل انسانی برای گنهکارانی است که از درک فضائل خویش به علت پرداختن به لذت های فانی دنیا بازمانده اند.
در این آیه ی شریفه قوم عاد و ثمود به عنوان مصادیق مجازات شدگان ارائه شده اند که به علت گرفتار شدن در غرور قدرت علی رغم داشتن تشخیص لازم در شناخت آیات حق از پذیرفتن اطاعت خدا خودداری کردند.
این اقوام به علت داشتن قدرت بدنی فوق العاده و مهارت در تراشیدن کوه تا آنجا پیش رفته بودند که خانه های کاخ مانند و شگفت انگیز در دل کوه ایجاد کرده ، بدان می بالیدند.
غافل از اینکه پروردگار عالم این هنرهای شگفتی آفرین را تجلی قدرت خود در وجود انسان برای ایجاد انگیزه ی تلاش و تحمل سختی های راه هدایت عطا فرموده است تا شوق وصال پیدا کند نه برای وابستگی و در دنیا ماندگار شدن !
بدین ترتیب پروردگار متعال به آیندگان این چنین پیام می دهد آن مقدار از زیبائی برای شما مفید است که انگیزه ی تلاش و هدایت برای درک حقایق خلقت در راستای بندگی خدا باشد و بیش از این مقدار توجه کردن مجذوب دنیا شدن است که فریب شیطان بوده مانع از هدایت خواهد بود لذا بایستی از آنها پرهیز نمود.
موفق باشید. پورهادی