قرآن کریم( سوره قصص - آیه ۲۷)
جمعه 2 آذر 1403
بازدید: 153
بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
قَالَ إِنِّي أُرِيدُ أَنْ أُنْكِحَكَ إِحْدَى ابْنَتَيَّ هَاتَيْنِ عَلَىٰ أَنْ تَأْجُرَنِي ثَمَانِيَ حِجَجٍ ۖ فَإِنْ أَتْمَمْتَ عَشْرًا فَمِنْ عِنْدِكَ ۖ وَمَا أُرِيدُ أَنْ أَشُقَّ عَلَيْكَ ۚ سَتَجِدُنِي إِنْ شَاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّالِحِينَ
گفت: می خواهم یکی از این دو دخترم را به نکاح تو درآورم به شرط آنکه هشت سال اجیر من باشی، و اگر ده سال را تمام کردی، اختیارش با خود توست و من نمی خواهم بر تو سخت گیرم، و به خواست خدا مرا از شایستگان خواهی یافت.
قرآن کریم( سوره قصص - آیه ۲۷)
شرح :
لحاظ نمودن مهریه در ازدواج برای حصول اهدافی انجام می گردد که چند مورد از آنها به طور مختصر تقدیم می گردد :
۱- والدین برای پرورش دختر تا رسیدن به مرحله ای که توانایی تامین وظایف زناشویی و ارائه ی خدمات لازم به خانواده گردد متحمل زحمت و هزینه شده که با ازدواج دادن فرزند از ادامه خدمات او خصوصا در دوران پیری و ناتوانی محروم می گردند لذا لازم است به طریقی این کمبود جبران شود و دریافت مهریه یکی از طرق صحیح ارائه شده در شرع مقدس اسلام است که در اکثر فرهنگ ها و مکاتب دیگر نیز پذیرفته شده است.
۲- میزان مهریه بایستی متناسب با شرایط واقعی برای ارائه خدمات مفید و قابل پرداخت باشد تا ضمن جبران زحمات والدین مانع از ادامه زندگی مستقل زوجین نباشد.
۳- طرفین قرار داد بایستی شرایط طرف مقابل را لحاظ نموده و سختگیری نداشته باشند تا وصلت با رضایت و آرامش خاطر صورت گیرد.
۴- مبلغ مهریه بایستی در حد تامین نیاز زن باشد تا در صورت ضرورت جدایی زوجین ضمن قابل پرداخت بودن از طرف مرد امکان وصلت مجدد را سلب نسازد.
موفق باشید. پورهادی