المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم (سوره شعراء - آیه ۶۸)
    
بازدید: 6
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
وَإِنَّ رَبَّكَ لَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحيمُ 
و یقیناً پروردگارت همان توانای شکست ناپذیر و مهربان است. 


قرآن کریم (سوره شعراء - آیه ۶۸)


  شرح :
هر کدام از مخلوقات موجود در عالم دارای نوعی توانایی برای انجام اموری مشخص است که تعیین کننده ی کیفیت زندگی اوست. انسان با جسمی ضعیف خلق شده که قرار است با رشد دادن انواع استعداد های نهفته ی خویش به مرتبه ای از توانایی برسد که بر تمام مخلوقات حکومت کند.
ایجاد این مرتبه از توانایی مستلزم درک علوم مختلف است که از طریق آموزش و تربیت اخلاق نزد اساتید انجام شده و سپس با اجرا نمودن آموخته ها درعرصه ی زندگی که توام با تحمل سختی های خاص هر موضوع خواهد بود حاصل می گردد.
این انسان در ضمن طی نمودن روند رشد تا حصول نتیجه بعضا با حوادثی مواجه می گردد که طاقت فرسا بوده و حرکتش را متوقف کرده و حتی ممکن است موجودیت فرد را به خطر بیندازد .
خدای متعال برای جلوگیری از توقف و شکست انسان حضور و حمایت خود را اعلان نموده و مومن را به پشتیبانی شدن توسط قدرتی شکست ناپذیر مژده می دهد که مایه ی امیدواری و سبب پایداری او در تحمل سختی ها جهت عبور از حوادث و موانع خواهد شد.
سپس از واژه ی "رَبَّكَ" به معنی " پرورش دهنده ی تو"استفاده نموده تا به ما بفهماند این مراحل با حوادث مربوطه ابزار تربیت تو هستند که باعث رشد و پیشرفت بشریت بوده و خدای تو مسئولیت اداره ی آن را به عهده دارد.
 بیان صفت رحیم خداوند هم نشانه ی توجه خاص خدا در جهت حمایت از بنده است که تضمین کننده ی سلامت مومن در عبور موفقیت آمیز از مراحل رشد تا رسیدن به کمال مطلوب است. بنابراین جای نگرانی وجود ندارد.

موفق باشید.  پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.