المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم(سوره شعراء - آیات ۲۳ تا ۲۵)
    
بازدید: 8
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
قَالَ فِرْعَوْنُ وَمَا رَبُّ الْعَالَمِينَ ﴿٢٣﴾ قَالَ رَبُّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا ۖ إِنْ كُنْتُمْ مُوقِنِينَ ﴿٢٤﴾ قَالَ لِمَنْ حَوْلَهُ أَلَا تَسْتَمِعُونَ ﴿٢٥﴾
فرعون گفت: پروردگار جهانیان چیست؟ (۲۳) گفت: اگر باور می کنید همان پروردگار آسمان ها و زمین و آنچه میان آنهاست. (۲۴)[فرعون از روی مسخره] به افراد پیرامونش گفت: آیا نمی شنوید؟ (۲۵)


قرآن کریم(سوره شعراء - آیات ۲۳ تا ۲۵)


شرح :
از گفتگوی بین حضرت موسی(ع) و فرعون نکاتی به این مضمون می توان استنباط نمود :
۱-اصولا افرادی که بر اریکه ی قدرت سوار هستند بی خبر از دین و معنویت نیستند بلکه حب قدرت و ثروت و... از یک طرف و جهل مردم سرگردان از طرف دیگر علت رفتار ظالمانه ی آنهاست ؛ همچنان که مشاهده می شود که فرعون از پیامبر خدا ماهییت پروردگار را می پرسد! یعنی از وجود مبدا آفربنش مطلع و به آن معتقد است.
۲- حضرت موسی در جواب فرعون و پس از معرفی پروردگار واژه ی "مُوقِنِينَ " به معنای " اهل یقین" را آورده است که به طور ضمنی نوعی کنایه به فرعون بوده و می خواهد به او بگوید تو خوب می دانی پروردگار کیست ولی چون اهل تحقیق و پذیرش حق نیستی آن را انکار و اظهار بی اطلاعی می کنی.
۳- فرعون با مشاهده جواب قانع کننده ی حضرت موسی در بن بست واقع شده و برای رهایی خود و انحراف افکار جمع حاضر به تمسخر حضرت پرداخته و سپس در ادامه ی بحث پیغمبر خدا را مورد تهدید قرار می دهد.

موفق باشید.  پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.