قرآن کریم(سوره شعراء - آیات ۲۳ تا ۲۵)
شنبه 26 آبان 1403
بازدید: 8
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
قَالَ فِرْعَوْنُ وَمَا رَبُّ الْعَالَمِينَ ﴿٢٣﴾ قَالَ رَبُّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا ۖ إِنْ كُنْتُمْ مُوقِنِينَ ﴿٢٤﴾ قَالَ لِمَنْ حَوْلَهُ أَلَا تَسْتَمِعُونَ ﴿٢٥﴾
فرعون گفت: پروردگار جهانیان چیست؟ (۲۳) گفت: اگر باور می کنید همان پروردگار آسمان ها و زمین و آنچه میان آنهاست. (۲۴)[فرعون از روی مسخره] به افراد پیرامونش گفت: آیا نمی شنوید؟ (۲۵)
قرآن کریم(سوره شعراء - آیات ۲۳ تا ۲۵)
شرح :
از گفتگوی بین حضرت موسی(ع) و فرعون نکاتی به این مضمون می توان استنباط نمود :
۱-اصولا افرادی که بر اریکه ی قدرت سوار هستند بی خبر از دین و معنویت نیستند بلکه حب قدرت و ثروت و... از یک طرف و جهل مردم سرگردان از طرف دیگر علت رفتار ظالمانه ی آنهاست ؛ همچنان که مشاهده می شود که فرعون از پیامبر خدا ماهییت پروردگار را می پرسد! یعنی از وجود مبدا آفربنش مطلع و به آن معتقد است.
۲- حضرت موسی در جواب فرعون و پس از معرفی پروردگار واژه ی "مُوقِنِينَ " به معنای " اهل یقین" را آورده است که به طور ضمنی نوعی کنایه به فرعون بوده و می خواهد به او بگوید تو خوب می دانی پروردگار کیست ولی چون اهل تحقیق و پذیرش حق نیستی آن را انکار و اظهار بی اطلاعی می کنی.
۳- فرعون با مشاهده جواب قانع کننده ی حضرت موسی در بن بست واقع شده و برای رهایی خود و انحراف افکار جمع حاضر به تمسخر حضرت پرداخته و سپس در ادامه ی بحث پیغمبر خدا را مورد تهدید قرار می دهد.
موفق باشید. پورهادی