المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم (سوره فرقان - آیات ۵۶ و ۵۷)
    
بازدید: 8
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا مُبَشِّرًا وَنَذِيرًا ﴿٥٦﴾ قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ إِلَّا مَنْ شَاءَ أَنْ يَتَّخِذَ إِلَىٰ رَبِّهِ سَبِيلًا ﴿٥٧﴾
تو را جز مژده رسان و بیم دهنده نفرستادیم. (۵۶)
بگو: من از شما پاداشی نمی خواهم، جز اینکه هر که بخواهد راهی به سوی پروردگارش بگیرد. (۵۷)


قرآن کریم (سوره فرقان - آیات ۵۶ و ۵۷)


شرح :
هدایت شدن به سوی پروردگار به معنی تربیت و پرورش قوای عقلی انسان است که شخص را در صفات انسانی تثبیت نموده و برای انسان زیستن مهیا می سازد.
همه ی موجودات زنده در این عالم دارای آفات بوده که موجودیت آنها را به خطر می اندازد. انسان نیز در معرض انواع خطرات قرار دارد که بعضی جسم و بعضی دیگر روحش را تهدید می کند.
برتری انسان بر سایر موجودات زنده به خاطر قوای عقلی است آن هم به شرط برخوردار بودن از پرورش صحیح که باعث رشد و موفقیت او خواهد شد. اما همین عقل اگر تحت مراقبت قرار نگیرد مانند سایر موجودات به انواع آفات اخلاقی مبتلا شده قادر به مدیریت قوای روحی و کسب توانایی لازم برای سالم زیستن نخواهد شد.
لذت های فانی دنیا که خارج از حدود اخلاقی حاصل می شوند تضعیف قوای عقلانی را به دنیال داشته قدرت تفکر و تشخیص مصالح زندگی را سلب و فرصت های پیشرفت را هدر می دهند و بدین ترتیب استعدادها پرورش نیافته قدرت ادامه ی حیات از انسان گرفته می شود. منظور از " بیم دادن" پیامبران شناساندن خطرات نهفته در این به ظاهر لذت هاست که افراد طالب سعادت بایستی از آنها پرهیز نمایند.
از طرف دیگر پیشرفت در زندگی حاصل تلاش در امر آموزش و تربیت شدن توام با تمحل سختی کار است که نیاز به شناختن مزیت ها و فواید موجود در آن دارد تا مردم انگیزه ی لازم را برای انجام آن پیدا نمایند. برای پیامبران الهی توسط خدای متعال از طریق وحی ارتباط ایجاد شده ،اطلاعات لازم در خصوص خطرات را به عنوان بیم و فواید تحمل سختی هر کار مفید را به نام مژده دریافت و به اطلاع مردم می رسانند که با قبول این زحمات رسالت خویش را به انجام رسانیده اند.
از این پس مردم هستند که بایستی رنج آموزش و تلخی تربیت شدن همراه با تحمل سختی انجام کار را پذیرا شده تا به نتایج مفید آن برسند. هر چند که برای پیامبران به ازای تحمل رنج تبلیغ تا ادای رسالت بر گردن مردم حق ایجاد می گردد ولیکن طبق فرمایش خدای متعال پاداشی از مردم نمی خواهند تا رجوع مردم به حضرات برای دریافت رهنمودهای لازم برای هدایت شدن آسان گردد.

موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.