قرآن کریم (سوره فرقان - آیه ۳۲)
چهار شنبه 23 آبان 1403
بازدید: 10
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
وَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوْلَا نُزِّلَ عَلَيْهِ الْقُرْآنُ جُمْلَةً وَاحِدَةً ۚ كَذَٰلِكَ لِنُثَبِّتَ بِهِ فُؤَادَكَ ۖ وَرَتَّلْنَاهُ تَرْتِيلًا
و کافران گفتند: چرا قرآن یک باره بر او نازل نشد؟ این گونه تا قلب تو را به آن استوار سازیم، و آن را بر تو با مهلت و آرامی خواندیم.
قرآن کریم (سوره فرقان - آیه ۳۲)
شرح :
خداوند انسان را خلق نمود سپس قوانینی بر او مقرر فرمود تا بر اساس آن رفتار نماید. این قوانین شامل همه ی ابعاد زندگی بشر است که بایستی توسط کارشناس تعیین شده از جانب خدا به نام پیامبر بر واقعیت انطباق داده شده و چگونه اجرا نمودن آن به سایر انسان ها آموزش داده شود که تابع دو موضوع اساسی است :
۱- با توجه به اجرایی بودن قوانین وضع شده توسط خدا که به نام آیات قرآن می شناسیم لازم بود در عالم واقعیت که زندگی روزمره ی مردم باشد و موضوعات مختلف پدیدار گردد تا شرایط درک و بکار بستن هر آیه مشخص گردد.
مسلم است که زندگی مردم در بستر زمان واقع شده که لازمه ی پدیدار شدن شرایط اجرا وقوع حوادث در طولانی مدت خواهد بود به همین دلیل به مرور زمان و در مقاطع مختلف که مردم برای حل مشکلات فردی یا اجتماعی به پیامبر مراجعه می کردند دستورات متناسب با هر موضوع از جانب پروردگار نازل می شد.
۲- آمادگی روحی افراد برای درک و پذیرفتن این دستورات علت دیگری برای نزول تدریجی بود. مردمی بی سواد و جاهل که از طرفی روح آنها با علم و استدلال بیگانه بوده و اندیشیدن برای آنها معنا نداشت و از طرف دیگر قومی جاهل و به دور از اخلاق که نیاز خود را با قوت بازو در مزرعه یا جنگ و غارت
تامین می کرد ، پایبندی به قانون معنایی نداشت و وجود مجموعه ای منظم و مدون بنه ام قرآن برای ایشان قابل پذیرش نبود.
بنابراین لازم بود تا به مروز زمان با قوانین قرآن و ضرورت اجرای آشنا شده ، روح آنها تاثیر معنوی در ایجاد آرامش و مودت همچنین تحول برانگیزی آن در واقعیت زندگی را درک نماید و آمادگی پذیرفتن و نگهداری قرآن در عموم مردم ایجاد گردد.
موفق باشید. پورهادی