المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم( سوره مومنون - آیات ۱۰۸ الی ۱۱۰)
    
بازدید: 10
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
قَالَ اخْسَئُوا فِيهَا وَلَا تُكَلِّمُونِ ﴿١٠٨﴾ إِنَّهُ كَانَ فَرِيقٌ مِنْ عِبَادِي يَقُولُونَ رَبَّنَا آمَنَّا فَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا وَأَنْتَ خَيْرُ الرَّاحمِينَ ﴿١٠٩﴾ فَاتَّخَذْتُمُوهُمْ سِخْرِيًّا حَتَّىٰ أَنْسَوْكُمْ ذِكْرِي وَكُنْتُمْ مِنْهُمْ تَضْحَكُونَ ﴿١١٠﴾
[خدا] می گوید: در دوزخ گم شوید و با من سخن مگویید! (۱۰۸) گروهی از بندگان من بودند که می گفتند: پروردگارا! ما ایمان آوردیم، پس ما را بیامرز و به ما رحم کن که تو بهترین رحم کنندگانی. (۱۰۹) ولی شما آنان را به مسخره گرفتید، تا یاد مرا از خاطرتان برد، و شما همواره به آنان می خندیدید!! (۱۱۰)


قرآن کریم( سوره مومنون - آیات ۱۰۸ الی ۱۱۰)


شرح :
هر عملی به علت تاثیراتی که بر روی شخصیت انجام دهنده و مخاطبین می گذارد دارای نتایجی خاص در قیامت خواهد بود که در این آیات شریفه به آن اشاره شده است. عمل تمسخر از جمله اعمالی هستند که به شدت اثر تخریبی داشته و در روایات متعدد نیز از آن نهی شده است تا آنجا که امام زین العابدین به این مضمون می فرمایند : " چند چیز زندگی را نابود می کند از جمله ی آنها مسخره کردن دیگران است".


چند مورد از اثرات زیبانبار تمسخر از این قرار است :
۱- تمسخر عامل تحقیر کردن فرد در چشم دیگران است ، که باعث تضعیف شخصیت او شده قدرت حضور در اجتماع را از دست داده و ممکن است به انزوا کشیده شده قوای روحی و جسمی او رو به اضمحلال گذارد.
۲- تمسخر باعث سبک کردن شخصیت فرد در اجتماع شده و بی توجهی دیگران نسبت به شخصیت علمی و جایگاه اجتماعی مخاطب را به دنبال دارد لذا هم عامل سلب توفیق خدمت به مردم می شود و هم دیگران نسبت به اهمیت این منبع علمی- سیاسی - فرهنگی- اقتصادی غافل شده و از فواید وجودی او بی بهره خواهند ماند.
۳- عمل مسخره کردن نه تنها بر روی شخصیت مخاطب اثر تخریبی دارد بلکه شخصیت مسخره کننده را نیز سخیف و سبک کرده و زبان توهین و دشنام دشمنان را نسبت به او باز می کند که عامل اشاعه فحاشی می گردد.
۴- شیوع رفتار تمسخر آمیز مانند مسکرات ، پوششی برای خواب کردن نیروی وجدان و عقل است که تمسخر کننده را در غفلت فرو برده بیداری و حقیقت طلبی را در وجود او خاموش می سازد تا جائی که حتی خدا را هم به فراموشی می سپارد که این نکته در آخرین آیه توسط پروردگار تذکر داده شده است.
به همین دلیل مشاهده می کنیم که خدای متعال با چنین کسی برخوردی شدید و طرد کننده ای دارد.

 موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.