المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم( سوره مومنون - آیات ۹۳ الی ۹۷)
    
بازدید: 10
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
قُلْ رَبِّ إِمَّا تُرِيَنِّي مَا يُوعَدُونَ ﴿٩٣﴾ رَبِّ فَلَا تَجْعَلْنِي فِي الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ ﴿٩٤﴾ وَإِنَّا عَلَىٰ أَنْ نُرِيَكَ مَا نَعِدُهُمْ لَقَادِرُونَ ﴿٩٥﴾ ادْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ السَّيِّئَةَ ۚ نَحْنُ أَعْلَمُ بِمَا يَصِفُونَ ﴿٩٦﴾ وَقُلْ رَبِّ أَعُوذُ بِكَ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّيَاطِينِ ﴿٩٧﴾
بگو: پروردگارا! آیا ممکن است آن [عذابی] را که به آنان وعده می دهند، به من بنمایانی؛ (۹۳)  پس پروردگارا! مرا در میان گروه ستمکاران قرار مده. (۹۴) و به یقین ما تواناییم آن عذابی که به آنان وعده می دهیم به تو بنمایانیم. (۹۵)
بدی را با بهترین شیوه دفع کن؛ ما به آنچه که وصف می کنند، داناتریم. (۹۶)  و بگو: پروردگارا! از وسوسه های شیطان ها به تو پناه می آورم، (۹۷)


قرآن کریم( سوره مومنون - آیات ۹۳ الی ۹۷)


شرح :
مومنین از آزارهای مخالفین به ستوه آمده و برای قوت قلب گرفتن و امیدوار شدن به پیروزی از خدا در خواست مشاهده ی عذاب وعده داده شده به کفار را دارند.
اما خدای متعال در خواست ایشان را به صورت نصیحت و دعوت به استغاثه جواب می دهد که از جهات تربیتی قابل توجه و تامل است لذا در این خصوص نکاتی را مورد بررسی قرار می دهیم :
الف ) مومنین باید توجه داشته باشند که وعده ی خدا تخلف ناپذیر است ولیکن در بیان آن به عنوان تهدید تا مرحله ی اجرا شدن ، تابع حکمت تدبیر شده از طرف خداست که به منظور تنبیه و هدایت بندگان تحت شرایطی خاص به کار رفته است :
۱- ویژگی های هر فرد با دیگری تفاوت دارد و ظهور حقیقت در ذات هر کسی با دیگری متفاوت است بنابراین فراهم شدن شرایط هدایت ممکن است نیازمند گذشت زمانی نسبتا طولانی باشد که رحمت خداوند آنرا لحاظ نموده و عذاب را به تاخیر می اندازد.
۲- وقوع عذاب ممکن است باعث صدمه به سایر مردم گردد به همین دلیل بر خروج از میان ستمکاران تاکید شده است.


ب) پروردگار به مومنین سفارش می فرماید که بدی را به بهترین شیوه دفع کنید زیرا :
۱- مقابله با بدی باعث برانگیختگی طرف مقابل جهت مبارزه می گردد و این حالت مانع از تفکر افراد برای درک حقیقت خواهد شد.
۲- نرمش توام با قدرت ضمن موجه جلوه دادن دعوت حق تحمل دعوت کننده را زیاد نموده و فرصت برای شناختن شرایط فردی و اجتماعی مخالفین را ایجاد می نماید که باعث اتخاذ تصمیم بهتر و کسب موفقیت می شود.
۳- خداوند حضور و نظارت خود را بر گفتار و عملکرد مخالفین  اعلان نموده و به طور ضمنی می فرماید : " نگران نباشید ، که ایشان تحت کنترل هستند".


ج) به طور متعدد از واژه ی " رَبِّ " به معنای پرورش دهنده استفاده شده است یعنی آگاه باشید که منظور از این حوادث و برخوردها آموزش شما در جهت پرورش روح و رشد عقلی است بنابراین اگر بنا باشد با هر مخالفتی عذاب نازل شود ، دیگر کسی برای رشد کردن و کمال یافتن باقی نمی ماند پس نتیجه می گیریم که اولا در این گونه مواقع با خدای خویش به راز و نیاز پرداخته و درخواست محفوظ ماندن از انحراف بنمایید تا نجات یابید نه اینکه طالب نابودی دیگران باشید.
ثانیا شیطان در این صحنه ها فعال بوده و زمینه ساز آتش جنگ و فتنه می باشد بنابراین به درگاه خدا استغاثه کنید تا خداوند ضمن هدایت طرف مقابل از وسواس های شیطانی شما را محفوط بدارد.

 موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.