المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم( سوره انبیاء - آیه ۸۷)
    
بازدید: 20
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
وَذَا النُّونِ إِذْ ذَهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَيْهِ فَنَادَىٰ فِي الظُّلُمَاتِ أَنْ لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ 
و صاحب ماهی را زمانی که خشمناک رفت و گمان کرد که ما بر او تنگ نخواهیم گرفت، پس در تاریکی ها ندا داد که معبودی جز تو نیست تو از هر عیب و نقصی منزّهی، همانا من از ستمکارانم.

قرآن کریم( سوره انبیاء - آیه ۸۷)

 شرح :
خداوند انسان را خلق نمود و امکان لغزش را برای او لحاظ نمود بنابراین ایجاب می نماید که فرصت توبه را نیز فراهم فرموده مهلت کافی برای بازگشت به او بدهد.
از طرف دیگر بهترین بندگانش در هر زمان به عنوان پیامبر انگیخته نموده و به سوی مردم فرستاد تا به زبان خوش و با ارائه ی دلائل عقلی ایشان را به درستکاری و دوری از گناه دعوت نماید.
مردمی که سالها با لذت گناه خو گرفته نه تنها حاضر به پذیرفتن دعوت پیغمبر خدا نبودند بلکه در مخالفت و آزار او تلاش می کردند به همین خاطر شخص پیامبر به ستوه آمده از خداوند برای قوم سرکش درخواست عذاب می نمود.
پروردگار عالم از یک طرف برای دلجویی از فرستاده خویش و اعلام پشتیبانی او قبول درخواست فرمود از طرف دیگر عذاب را عامل تنبیه قرار می دهد یعنی امید است که قوم با مشاهده ی علائم اولیه به خود آمده ، توبه کنند زیرا هلاکت مردم سودی برای خالق یا مخلوقات ندارد بلکه هدف نجات و هدایت است.
حضرت یونس که از هدایت قوم ناامید شده بود پس از درخواست عذاب و مشاهده ی اولین علائم آن منتظر واکنش مردم نشده و بدون مشورت و اذن خدا بلکه بر اساس احساس طبیعی در حفظ جان سعی در نجات خود نموده و به سوی دریا فرار کرد تا به وسیله ی کشتی از محل حادثه دور شده و نجات یابد.
خداوند ایشان را طعمه ی نهنگ و در شکم او حبس نمود تا به این روش حضرت را به امر مهم توبه خاطرنشان فرموده همچنین حضرتش بداند که منظور از عذاب تبیه در جهت هدایت است نه نابودی مردم لذا پیامبر خدا با درک این مهم  در شکم ماهی به درگاه پروردگار توبه و انابه کرده و از خدای خویش درخواست عفو و بخشش نمود که مورد اجابت واقع شد.
خداوند با بیان این حادثه در قرآن برای مومنین به طور عام و به مبلغین به طور خاص نسبت به اهمیت هدایت روشنگری فرموده تا هدف از خلقت آدم که رسیدن به سعادت توام با تحمل فراز و نشیب های مربوطه باشد را گوشزد نموده ایشان را به صبر برای نجات مردم وادار نماید.

  موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.