المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم( سوره انبیاء - آیه ۴۷)
    
بازدید: 24
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
وَنَضَعُ الْمَوَازِينَ الْقِسْطَ لِيَوْمِ الْقِيَامَةِ فَلَا تُظْلَمُ نَفْسٌ شَيْئًا ۖ وَإِنْ كَانَ مِثْقَالَ حَبَّةٍ مِنْ خَرْدَلٍ أَتَيْنَا بِهَا ۗ وَكَفَىٰ بِنَا حَاسِبِينَ 
و ترازوهای عدالت را در روز قیامت می نهیم و به هیچ کس هیچ ستمی نمی شود؛ و اگر هم وزن دانه خردلی باشد آن را می آوریم، و کافی است که ما حسابگر باشیم.

قرآن کریم( سوره انبیاء - آیه ۴۷)


شرح :
موضوعی به نام عدالت از مباحث مطرح در جوامع انسانی در سراسر دنیاست که از یک طرف آرمان بشریت بوده و همگان مشتاق اجرای آن هستند به همین دلیل احزاب سیاسی با طرح این موضوع همچنین وعده به اجرای عدالت آن را دستاویز رسیدن به اهداف قدرت طلبانه ی خویش قرار داده اند.
از طرفی دیگر حقیقت عدالت و معیارهای آن در هاله ای از ابهام بوده و کسی تا به حال نتوانسته است تعریف جامعی از آن ارائه دهد تا چه برسد به اجرای آن.
بنابراین "عدالت" به صورت آرمان بشریت در آمده که جامعه ی انسانی ، به امید و شوق وصول به آن تمامی تلاش خود را در تربیت افراد و زمینه سازی برای اجرای این مهم به کار گرفته است.
از آیه ی شریفه و سایر روایات موجود در این خصوص چنین استنباط می گردد که عدالت فقط توسط خداوند قابل تحقق است که وعده ی اجرای آن به قیامت موکول شده است. اینکه چرا این مهم در دنیا قابل تحقق نیست دلائلی به اختصار تقدیم می شود :
۱- آیا عدالت به معنای تقسیم پول خزانه و سایر نعمت ها و امکانات به طور مساوی در بین مردم است، پس چه تفاوتی بین کارهای مهم تخصصی و غیر مهم وجود دارد؟
۲- آیا عدالت به معنای برخورداری از نعمت ها براساس استعداد ذاتی افراد است، در حالی که می دانیم دنیا به ذاته گنجایش ظهور استعداد ها و برآوردن نیازهای ذاتی آشکار و پنهان  همه مردم را ندارد پس اجرای عدالت برمبنای استعداد ذاتی هر فرد چگونه خواهد بود؟
با توجه به این موارد به این نتیجه می رسیم که دنیا مرحله ی مقدماتی برای معرفی ارزش ها به انسان و درک آمادگی جهت حضور در می دانی به وسعت بی نهایت به نام قیامت است که قدرت کامله ی خدا ، فرصت به کمال رساندن استعدادهای ذاتی بشر و برآوردن نیازها بلکه پاداش دادن جهت بهرمندی از آنها تا سرحد رضایت کامل تا ابد را دارد و چنین کیفیتی فقط در حیطه ی قدرت خالق متعال است لذا به طور سربسته گفته شده است که " دنیا محل امتحان و آخرت روز پاداش با ضمانت عدالت پروردگار است".

 موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.