قرآن کریم ( سوره انبیاء - آیه ۳۵)
چهار شنبه 9 آبان 1403
بازدید: 24
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ ۗ وَنَبْلُوكُمْ بِالشَّرِّ وَالْخَيْرِ فِتْنَةً ۖ وَإِلَيْنَا تُرْجَعُونَ
هر کسی چشنده مرگ است و ما شما را به نوعی خیر و شر آزمایش می کنیم، و به سوی ما بازگردانده می شوید.
قرآن کریم ( سوره انبیاء - آیه ۳۵)
شرح :
در آیه ی شریفه سه نکته ی مهم مطرح شده و هر کدام بیانگر یک مرحله از خلقت است که طی نمودن آن برای درک کمال انسانی ضرورت دارد:
عمومیت داشتن مرگ نه تنها نفی کننده ی خوبی یا بدی آن بوده بلکه نشان دهنده ی ضرروت داشتن آن برای ایجاد یک تحول است تا فرد را وارد مرحله ی بعدی خلقت نموده و حیات خود را به نحو دیگری که قوانین آن بر همگان پوشیده است ادامه دهد.
در ادامه مطرح شدن " آزمایش" برای انسان اشاره دارد به ضررورت تجربه نمودن انواع صحنه ها و حوادثی دارد که اقتضای طبیعی عالم دنیا بوده و هر انسانی با چگونه عمل نمودن در آن حوادث می تواند انواع مهارت ها را کسب نموده و زندگی خود را با توانایی بیشتر و با کیفیتی جدید ادامه دهد ضمن اینکه با نحوه ی عملکرد هر فرد در موضوعات مختلف ، شخصیتی برای او ایجاد می شود که دارای کیفیتی خاص ، مرکب از انواع صفاتی انسانی خواهد بود در نتیجه بایستی پاسخگوی عملکرد خویش باشد. می توان گفت " اساسا کسب علم و مهارت در دنیا بر اساس روش آزمون و خطا بوده که در قرآن و روایات با واژه آزمایش بیان می گردد".
اجبار در بازگشت که توسط قدرت نافذ خداوند انجام می شود ، اشاره به تعیین مسیر حرکت در قیامت به وسیله ی خداست. مخصوصا که این بازگشت " رجوع به خداست". پس خدا با بنده اش حساب و کتابی دارد که باید مورد رسیگی قرار گیرد.
پس جای تامل دارد که انسان در هر لحظه حساب خود را مورد بازبینی قرار دهد تا نقایص اعمال خود را در فرصت باقیمانده اصلاح نموده و در قیامت حضوری عزتمند و سربلند داشته باشد.
موفق باشید. پورهادی