قرآن کریم( سوره طه - آیات ۱۵ و ۱۶)
جمعه 20 مهر 1403
بازدید: 22
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
إِنَّ السَّاعَةَ آتِيَةٌ أَكَادُ أُخْفِيهَا لِتُجْزَىٰ كُلُّ نَفْسٍ بِمَا تَسْعَىٰ ﴿١٥﴾ فَلَا يَصُدَّنَّكَ عَنْهَا مَنْ لَا يُؤْمِنُ بِهَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ فَتَرْدَىٰ ﴿١٦﴾
بی تردید قیامت که می خواهم زمان وقوعش را پنهان بدارم، آمدنی است، تا هر کس را برابر تلاش و کوششی که می کند، پاداش دهند. (۱۵) پس مبادا آنکه از هوای نفسش پیروی کرده و به قیامت ایمان ندارد، تو را باز دارد که هلاک میشوی. (۱۶)
قرآن کریم( سوره طه - آیات ۱۵ و ۱۶)
شرح :
تاکید بر وقوع قیامت ضروری و دارای آثار مفیدی می باشد که به طور اجمال تقدیم می گردد:
۱- قیامت موعدی برای ایجاد تحولی اساسی در نظام خلقت است که شرایط ظهور حق به دست قدرت مطلق خدا را فراهم نموده و پروردگار عالم آن را برای تحقق بخشیدن به وعده های خود در جهت تجلی علم و قدرتش در به کمال رساندن اشرف مخلوقات ، مقرر فرموده است لذا بدون وقوع قیامت کل آفرینش بدون هدف و ناقص خواهد ماند.
۲- پنهان ماندن زمان وقوع قیامت باعث می شود تا افراد در هر لحظه خود را در محضر پروردگار پاسخگو دیده و اصلاح اعمال را به تاخیر نیندازند.
۳- وقوع قیامت برای احقاق حق صاحبان حقوق که بندگان صالح خدا باشند ضرورت داشته و انگیزه ای برای انجام تلاش و مجاهدت ها خواهد بود و آنها را امیدوار می کند که در مبارزات خود بر صراط مسقیم که همانا اجرای دستورات قرآن به رهبری معصومین باشد پایدار بمانند تا زمانی که این تحول عظیم موانع ساخته شده توسط ظالمین قدرتمند را منهدم نماید و مسیر حرکت بشریت به سمت سعادت ابدی را هموار سازد.
در آیه ی بعد هشداری توسط خدا به مومنین داده شده که حفظ کننده ی آنها در برابر مکر و سرسختی دشمنان است بدین ترتیب که بین عموم مردم این طور جا افتاده است که اصرار فرد یا افرادی بر یک عقیده در درازمدت نشانه ی صحیح یا بر حق بودن است در حالی که بسیارند افرادی که به علت لجاجت و غرور تا آخر عمر بر عقیده ای اشتباه ماندگار و در آن نابود شده اند.
پس لازم است به فرموده ی قرآن بر" نابودی باطل و ظهور حقیقت " ایمان داشته باشیم و اصرار ورزیدن دشمن بر عقاید اشتباه ، باعث سستی ما نگردد زیرا دشمن هر قدر هم انبوه و قوی جلوه کند ، در این بیکرانه ی آفرینش و در مقابل قدرت ابدی خالق ناچیز و رفتی است.
موفق باشید. پورهادی