المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم( سوره طه - آیات ۲ و ۳)
    
بازدید: 73
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
مَا أَنْزَلْنَا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لِتَشْقَىٰ ﴿٢﴾ إِلَّا تَذْكِرَةً لِمَنْ يَخْشَىٰ ﴿٣﴾
ما قرآن را بر تو نازل نکردیم تا به مشقت و زحمت افتی؛ (۲) مگر برای کسی که می ترسد، زمینه توجه و یادآوری باشد. (۳)

قرآن کریم( سوره طه - آیات ۲ و ۳)


شرح :
عموم انسان ها طالب هدایتند و هر کدام مسیر هدایت را با کیفیتی خاص طی می کنند. حرکت انسان به سوی کمال را می توان به گروهای کوهنوردی تشبیه نمود که از مسیرهای متفاوت به سمت قله ی سعادت درحرکتند ولیکن هیچ کدام از آنها قبلا این مسیر را طی نکرده و بدون راهنما در کوره راهها سرگردان هستند.
خداوند انسانی را به عنوان پیامبر انتخاب و تربیت نمود تا راهنمایی برای عموم مردم باشد. بنابراین پیامبر خدا در قله ی سعادت قرار گرفته و راههای هدایت را به دیگران نشان می دهد.
در چنین حالتی ایجاب می نماید مردمی که طالب نجات هستند به این هدایت کننده مراجعه نموده و درخواست کمک و راهنمایی داشته باشند اما در تاریخ زندگی پیامبران الهی مشاهده می شود که حضرات از روی دلسوزی به دنبال مردم رفته و چه رنجها که برای هدایت و نجات ایشان متحمل گردیده اند. تا جائی که نه تنها عمر و سرمایه ی مادی بلکه جان شریف خود را در این راه فدا می نمودند.
آیه ی شریفه به این موضوع اشاره نموده و برای پیامبر حدود وظایف را تعیین می نماید تا از هدر رفتن زحمات ایشان جلوگیری نماید. زیرا بسیاری از افراد جذب جلوه های عالم دنیا گردیده ، از درک سعادت بازمانده اند و آن چنان در این جلوه ها غرق شده اند که دیگر قابلیت هدایت در آنها مشاهده نمی شود.
لذا خداوند با تاکید می فرماید " إِلَّا تَذْكِرَةً لِمَنْ يَخْشَىٰ: مگر برای کسی که می ترسد"  یعنی  ای پیامبر تلاش و زحمات خود را برای افراد مستعد صرف کن که فطرتی بیدار داشته و پذیرای هدایت هستند.

موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.