المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم( سوره مریم - آیات ۸۱ ۸۲)
    
بازدید: 65
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
وَاتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ آلِهَةً لِيَكُونُوا لَهُمْ عِزًّا ﴿٨١﴾ كَلَّا ۚ سَيَكْفُرُونَ بِعِبَادَتِهِمْ وَيَكُونُونَ عَلَيْهِمْ ضِدًّا ﴿٨٢﴾
و به جای خدا معبودانی گرفتند تا برای آنان مایه عزت و توانمندی باشد. (۸۱) چنین نیست، به زودی [آن معبودان] پرستش آنان را انکار می کنند و دشمنشان خواهند شد. (۸۲)

قرآن کریم( سوره مریم - آیات ۸۱ و ۸۲)


 شرح :
افراد قدرت طلب برای تسلط یافتن بر مردم حیله های مختلفی را به کار می بندند. "معبود سازی" که در سیاست فرهنگی امروز تحت عنوان " الگو سازی" شناخته می شود ، یکی از روشهای جلب افکار عمومی و به خدمت گرفتن آنهاست.
رهبران این سیاست ها با هدف حکومت کردن بر مردم و غارت ثروت عمومی به چنین تلاشهایی پرداخته اند که در واقع برده داری مدرن است.

 واژه ی كَلَّا  کوتاه و پر معناست و اساس این حرکت سیاسی را نفی و آن را محکوم به شکست معرفی می فرماید هر چند در مدتی کوتاه بتوانند گروهی را فریب دهند اما به این دلیل که ذات پویای انسان طالب حقیقت است به زودی به آگاهی لازم رسیده و خود را رها می سازد از طرفی ، باطل بذاته ناپایدار بوده و تجلی حقیقت که از سنت های خداوند است آنها محو می سازد.
و ادامه ی آیه که می فرماید سَيَكْفُرُونَ بِعِبَادَتِهِمْ :  به زودی [آن معبودان] پرستش آنان را انکار می کنند. می تواند بیانگر دو وجه در دو مرحله باشد :
۱- تجلی حقیقت در زندگی دنیا که سنت الهی است باعث می شود که هر معبود یا الگویی ذات خود را آشکار نموده و طراحان خود را رسوا و نفی نماید.
۲- ظهور در قیامت که با اذن خدا همه چیز گویا شده و معبودان دروغین ، صاحبان خود را افشا و طرد می سازند.

موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.