قرآن کریم( سوره اسرا - آیه ۱۸)
پنج شنبه 1 شهریور 1403
بازدید: 78
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
مَنْ كَانَ يُرِيدُ الْعَاجِلَةَ عَجَّلْنَا لَهُ فِيهَا مَا نَشَاءُ لِمَنْ نُرِيدُ ثُمَّ جَعَلْنَا لَهُ جَهَنَّمَ يَصْلَاهَا مَذْمُومًا مَدْحُورًا
هر کس دنیای زودگذر را بخواهد هر چه را ما برای هر که بخواهیم، به سرعت در همین دنیا به او عطا می کنیم، آن گاه دوزخ را در حالی که نکوهیده و رانده شده از رحمت خدا وارد آن می شود، برای او قرار می دهیم.
قرآن کریم( سوره اسرا - آیه ۱۸)
شرح :
مشاهده ی انواع نعمت ها و لذت های موجود در دنیا میل به بهرمندی از آنها را درانسان برانگیخته نموده تا جائی که ممکن است او را بی تاب نماید. این بی تابی اثرات مخربی دارد که ممکن است هیچ گاه قابل جبران نباشد زیرا برای کسب موفقیت در هر موضوع لازم است مراحل پر پیچ و خم آنرا طی نموده که مستلزم تحمل سختی های خاص آن موضوع خواهد بود ولیکن افراد دنیا طلب برای کسب موفقیت و حفظ دست آوردها به عواملی متوسل می شوند که منجر به گناه و یا ضرر زدن به دیگران خواهد گردید.
بنابراین آیه ی شریفه مردم را در کسب نعمت دنیا به خداوند ارجاع فرموده تا میزان و نوع موفقیت را خداوند برای ایشان تعیین نماید زیرا :
۱- خدا خالق نعمت هاست و راه وصول آنها را برای هر کسی که بخواهد ، در کوتاه ترین زمان ممکن خواهد گشود که این یاری خدا اولا از سرگردانی و اتلاف عمر جلوگیری خواهد نمود. ثانیا طالبین را از افتادن در دام گناه و ظلم محفوظ خواهد داشت.
۲- خالق انسان برای بزرگداشت مقام او برنامه های مفصلی را طراحی نموده که اشتغال به دنیا مانع از رسیدن به آن مراحل عالیه خواهد شد ، لذا خداوند مردم را از دنیا طلبی نهی فرموده و از آنها خواسته است تا میزان بهرمندی از نعمت های عالم را به عهده ی خدا گذاشته و به وظایف تعیین شده از طرف خالق خود توجه داشته باشند که این گونه عمل نمودن مورد پسند خدا بوده و پروردگار عالم به نحوی بهره ی او را می رساند که بیشترین نصیب از آنها را داشته و در نهایت نیز به سعادت اخروی واصل گردد. درغیراین صورت به صرف بهره جویی در نعمت های دنیا و بدون توجه به وظایف تعیین شده از سوی خالق به پرتگاه هلاکت رفته و جایگاه او دوزخ خواهد بود.
موفق باشید. پورهادی