قرآن کریم(سوره نحل - آیه ۱۳)
چهار شنبه 24 مرداد 1403
بازدید: 81
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
وَمَا ذَرَأَ لَكُمْ فِي الْأَرْضِ مُخْتَلِفًا أَلْوَانُهُ ۗ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَةً لِقَوْمٍ يَذَّكَّرُونَ
نیز آنچه را که در زمین به رنگ های گوناگون برای شما آفرید ، مسلماً در این نشانه ای است برای گروهی که متذکّر می شوند.
قرآن کریم(سوره نحل - آیه ۱۳)
شرح :
در علم منطق موجودات را رتبه بندی کرده و ابتدا اجناس مختلف را مطرح و سپس هر جنسی به انواع و هر نوع به گروهها و به همین ترتیب انتشار ادامه می یابد.
به عنوان مثال انسان ها همه از یک جنس هستند و گیاهان از جنسی دیگر ؛ گیاهان به انواع ثمری و غیر ثمری تقسیم می شوند و درختان ثمری در خانواده های مختلفی وجود دارند.
یعنی در بین انواع میوه ها اگر سیب را در نظر بگیریم ارقام مختلف سیب را مشاهده می کنیم که در شکل و اندازه و رنگ ها با خواص و طعم متفاوت وجود دارد که با ترکیب نژادهای آنها می توان به گونه های بی شماری رسید.
این امکان ترکیب و کشف انواع ، از یک میوه یا حیوان بیانگر وجود نیروهای ذاتی در هر نوعی از موجودات است که به عنوان استعداد می شناسیم . برای کشف این استعدادها در ذات هر موجودی از جنس گیاه یا حیوان مستلزم کشف علوم مربوطه به آن موضوع و در نوع آن است.
حال ملاحظه نمائید که در این بی کرانه ی آفرینش چه اجناس و در چند نوع وجود دارد در حالی که از هر نوعی قابلیت ترکیب و استخراج چندین رقم وجود دارد.
این قابلبت کثرت تنوع در خلقت نشانه ی علم خالق آن هاست که این همه قابلیت ها را به صورت استعداد در ذات هر مخلوقی تعبیه نموده تا در ادامه ی جریان خلقت و در شرایط مساعد ظاهر شده ، زمینه ی ادامه حیات و موضوع فعالیت علمی انسان برای بهرمندی بیشتر از عالم خلقت قرار گیرد.
آیه ی شریفه به این چنین کیفیتی را در انواع مخلوقات اشاره فرموده است تا انسان را به تفکر صحیح و کشف علوم مربوطه ترغیب نماید.و بدیهی است که ادراک کننده ی این علوم بر درگاه پروروگار عالم سر تعظیم و بندگی فرود خواهد آورد زیرا هر کدام از این ها نشانه عظمت خالق آن است.
موفق باشید. پورهادی